&

HCB´92 DS1 - LIDO/De Vlinders

HCB´92 DS1 speelt gelijk tegen LIDO/De Vlinders

Op zondagmorgen 5 juni in eigen huis moest HCB´92 DS 1 aantreden tegen LIDO/De Vlinders, voorlaatste wedstrijd van lopende veldseizoen. LIDO is vaak een fijne tegenstander die op gelijk niveau met HCB’92 ligt, dus de Boxtelse dames begonnen vol frisse moed aan deze wedstrijd.
Dat was te merken, Gitte Vanhout brak allereerste aanval direct door de verdediging van LIDO heen, waardoor er een ingreep nodig was, de gastvrouwen kregen binnen een minuut al een penalty.

Deze werd mooi benut door Hèlen Berkelmans. De Boxtelse dames hadden een zeer voortvarende start, met een mooie wissel van Inge van Drunen en Susan Ruijs die door middel van 2 sperren een enorm gat creëerden, kon Mary Swinkels afronden, en vervolgens tekende Janneke Eijkemans voor 3 – 0 die vanuit de hoek de keepster wist te passeren. HCB’92, spelend met een samengesteld team, begon elkaar steeds beter te vinden in de aanval, zo startte Daniëlle Troeijen goed in over de cirkel en ontving daar de bal, middels een mooie stuitbal verruimde zij de voorsprong. In de verdediging liep het ook goed voor HCB’92, de dames waren alert, zo wist Berkelmans tussen twee aanvalsters van LIDO te springen, onderschepte de bal en scoorde vanuit een break-out, 5 - 0.

De dames van LIDO gaven zich nog niet gewonnen en probeerden er bij de Boxtelse verdediging doorheen te komen. Hierdoor beging Berkelmans een overtreding en kreeg een penalty tegen, deze werd benut door LIDO, waarmee de nul van het scorebord af was. Bij de volgende aanval was het de middenopbouwster van LIDO die goed instartte en omhoog kwam, zij scoorde de 5 – 2 voor LIDO. Van Drunen probeerde in de aanval haar team in beweging te krijgen, hierdoor ontstond voor haarzelf de mogelijkheid om te scoren, 6 – 2. Met nog paar minuten te spelen in de eerste helft, was het LIDO die de laatste treffer van de eerste gedeelte van de wedstrijd op haar naam schreef, de rechter opbouw kwam goed vrij en scoorde. Hiermee kwam de ruststand op 6 – 3 voor de Boxtelse dames.

Na de rust kwam HCB’92 wederom goed uit de startblokken, en was het Vanhout die het eerste doelpunt maakte, diep vanuit de hoek. Maar ook de dames uit Leende hadden moed geput uit het verloop van de eerste helft. HCB’92 ging wat slordiger spelen, konden elkaar een tijdje in de tweede helft niet zo goed vinden, wat balverlies veroorzaakte. Hier wisten de gasten goed gebruik van te maken. Drie doelpunten op rij van LIDO, 2 speelsters werden goed vrijgespeeld en een break-out. Halverwege de tweede helft was de riante voorsprong van HCB’92 geslonken naar 7 – 6. Het was weer van Drunen die haar teamgenoten wist te motiveren in de aanval, met als resultaat dat zij wederom vrijkwam en kon scoren. Er volgden meerdere momenten van onnauwkeurig overspelen in de aanvallen van HCB’92, hierdoor raakten de dames enkele keren de bal kwijt, waardoor LIDO break-outs kon lopen en bracht de stand terug naar 8 – 7. De laatste fase was behoorlijk spannend want beide teams wilden met de punten naar huis gaan. Het was LIDO die het nog spannender wist te maken, doordat de hoek werd vrijgespeeld kon de hoekspeelster inkomen en scoren, 8 – 8. De dames van HCB’92 bleven strijden en opnieuw wist Van Drunen het doel te vinden met een onderhandse bal, 9 – 8. Helaas kon HCB’92 niet alle punten in Boxtel houden, want het slotakkoord van de wedstrijd was voor LIDO, vanuit een wissel in de opbouw kwam de middenspeelster vrij en scoorde. De eindstand werd hiermee bepaald op 9 – 9.

Volgende week reizen de Boxtelse dames naar het Limburgse Panningen om het veldseizoen af te sluiten.