&

EHV DS 2 - HCB`92 DS1

Valse start dames 1 HCB'92

Afgelopen zondag 4 oktober zijn de Boxtelse handbaldames het nieuwe zaalseizoen gestart met een nederlaag. Scheidrechter Mario Vonk had hier een groot aandeel in. Eindstand 14 - 09. In een nieuwe poule, per aanvang seizoen 2015-2016 heeft het NHV (Nederlandse Handbal Vereniging) de indeling van klasse –en niveau herzien in de breedtesport, ging HCB'92 op bezoek in Eindhoven bij EHV. Het was vooraf onbekend hoe de verhoudingen zouden liggen. Eerste 10 minuten begon aftastend met over en weer wel doelpogingen maar zonder resultaat. EHV opende de score met een afstandsschot en een worp vanuit linkerhoek. HCB'92 vond de aansluiting doordat Nonja van de Langenberg vanuit haar geliefde hoek scoorde. HCB'92 speelde deze wedstrijd met enkele invallers omdat de groep nog kampt met blessures, samen werden er mooie combinaties gemaakt maar de Eindhovense goalie bleek in supervorm. EHV had veel overtredingen nodig om HCB'92 af te stoppen, en uiteindelijk kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty toekennen, deze werd benut door Hèlen Berkelmans. De voorsprong van EHV werd slechts voor korte tijd weggepoetst, in enkele minuten voor rust zetten de gastvrouwen een tandje bij en wisten nog driemaal Mary Swinkels te passeren. Een mooie aanspeelbal van Karin van der Velden naar cirkelloopster Susan van den Berg bracht de ruststand op 6-4.

In de rust probeerde coach Mirjam van Weert haar team te instrueren op verbeterpunten om de wedstrijd te doen kantelen. In de tweede helft had de scheidsrechter een hoofdrol. Vrijwel direct gaf hij invalspeelster Karin van der Velden, na een doelpunt te hebben gemaakt, een tijdstraf van twee minuten, echter omdat zij niet snel genoeg het veld uitliep, nogmaals twee minuten, en vervolgens nadat zij op de wisselbank had plaatsgenomen trok hij een rode kaart, waardoor Karin op tribune moest plaatsnemen. Vier minuten lang stond HCB'92 met 1 speelster minder op het veld, zij hielden de schade beperkt, EHV profiteerde wel en nam een voorsprong van vijf punten. De Boxtelse dames rechtte echter de rug in deze fysieke wedstrijd met veel dubieuze beslissingen van scheidsrechter. Ellen Persoons en invalspeelster Wendy Schoenmakers verkleinden de marge middels een afstandsschot in de kruising en mooie passeerbeweging. Hèlen Berkelmans wierp haar tweede penalty tussen de benen van de keepster in het net en de daaropvolgende aanval een goed afgeronde break-out. Met nog twee doelpunten achterstand en nog 9 minuten op de klok kwam het vertrouwen terug bij HCB'92 in een goede afloop. In slotfase werden de bezoekers alsnog overlopen, een penalty voor  verdedigingsfout en 2 snelle tegenaanvallen, hier had HCB'92 geen antwoord meer op. Volgende week nieuwe kansen in eigen huis tegen Bedo uit Beek en Donk.

Bron : HCB `92
Auteur: Hèlen Berkelmans