&

Reacreanten HCB`92 - Aristos

Recreanten HCB’92 krijgen geen grip op wedstrijd

Binnen 5 dagen moest HCB’92 alweer aantreden, de derde competitiewedstrijd van het seizoen voor dames recreanten stond op programma. In thuishaven PiusX te Liempde ontving HCB’92 tegenstander Aristos uit Best.

Met een overtal aan invalspeelsters begon HCB’92 aan deze partij. Doordat de Boxtelse handbalsters in de eerste 10 minuten aan elkaar moesten wennen, kwamen ze al vroeg op achterstand. Aristos wist het spel naar zich toe te trekken, en met enkele goed geplaatste afstandschotten een voorsprong op te bouwen van 0-3. Na 15 minuten kreeg HCB’92 dan toch de eerste kansen. Vanuit een mooie wissel tussen Nonja vd Langenberg en Judit Banyai, en een toegekende penalty die door Mandy van Abeelen werd benut, slonk de achterstand iets. Aristos, beter, sneller, en feller in de verdediging, sloeg voor rust nog een aantal keer toe, waardoor de tussenstand 02-08 was.
In de tweede helft was het geluk niet aan de zijde van HCB’92. Vele aanvallen stuitten op lat of paal, break-outs werden niet benut, en de vermoeidheid ging de thuisspelende ploeg parten spelen. Invalspeelster Judit Banyai was in tweede deel van de wedstrijd niet meer inzetbaar vanwege een ongelukkige botsing met de Bestse verdediging. Aristos, duidelijk een maatje te groot voor HCB’92, kregen alle ruimte om ingestudeerde variaties perfect uit te voeren. De Boxtelse dames hadden er geen antwoord op. Nog tweemaal wist HCB’92 te scoren,  Hèlen Berkelmans scoorde vanuit de linkerhoek doordat ze haar tegenspeelster op het verkeerde been zette en Mandy van Abeelen passeerde de keepster van Aristos nogmaals met een stuitbal. Einde wedstrijd stond er een uitslag van 04-12 op het scorebord, iedereen had hier vrede mee. Nu even een herfstvakantiestop en daarna moeten de recreanten zich weer opladen voor hun eerstvolgende thuiswedstrijd op 27 oktober aanstaande, want dan komt koploper VHC op bezoek.

Bron : HCB `92
Auteur: Hélen Berkelmans