&

Recreanten Achilles DR1-HCB'92

Dames Recreanten HCB'92 tegen Achilles DR1, helaas net verloren

Maandag 26 januari mochten we voor de eerste keer spelen tegen Achilles uit Veldhoven. We begonnen met veel zin en felheid aan de wedstrijd. De eerste kans kwam al snel. Na een mooie aanval kwam de bal terug bij Wendy die na een mooie beweging de 1-0 maakte. Na een goede redding van onze keepster Mary waren de dames van HCB'92 weer in de aanval. Het duurde even maar na een tijdje maakte Jolanda toch de 2-0 na een mooi onderhands schot door de benen van de keeper van Achiles. Daarna werd er door Wendy de 3-0 gescoord in de hoek met een mooi lob over de keeper. Achilles kwam ook steeds beter in hun spel en via de middenspeelster werd het  met een sprongschot  3-1. Helaas werden er door HCB. '92 een aantal ballen gemist via de paal, dan weer de lat of gestopt door de keeper. Na weer een goede redding van Mary gingen Hèlen en Jolanda er vandoor. Door deze goed uitgevoerde  break kon Jolanda de score vergroten naar 4-1. Daarna werd er gescoord door annemarie. Zij benutte een terecht gegeven penalty voor een overtreding op Wendy. Stand 5-1. Ook Achilles scoorde nog net voor de vanuit de hoek de 5-2.

De tweede helft begonnen we meteen goed. Wendy kreeg een penalty mee na opnieuw een overtreding op haar. Helaas werd die penalty gemist. Dit is ongeveer de rest van tweede helft zo gegaan. De dames van HCB. '92 waren helaas ongelukkig in de afronding waardoor er veel ballen op de lat, paal of net langs het doel belandde. Hierdoor kreeg Achilles meer grip op de wedstrijd waardoor de 5-3 en de 5-4 viel via de hoekspeelsters. Gelukkig wist Inge nog te scoren voor HCB.'92 6-4. Vanaf dat moment keerde de wedstrijd door de vele missers van HCB.'92 en kon Achilles na 5 mooie doelpunten op 6-8 komen. Met een mooie worp van Karin werd het nog 7-8. Met nog 40 seconden op de klok gingen Karin en Inge vroegtijdig storen en dit resulteerde in nog 2 geweldige kansen. Maar zoals in ongeveer de hele tweede helft wilde die bal er niet in. Einstand 7-8. Volgende week donderdag mogen we weer tegen Achilles en dan willen we ons zeker gaan revancheren en worden de punten mee naar Boxtel genomen.

Bron : HCB `92
Auteur: Inge Brom