&

HCB`92 DS2 - HMC DS5

HCB Dames 2 boeken de eerste overwinning van dit seizoen

Na een spannende wedstrijd met niet zo heel veel doelpunten trok HCB '92 aan het langste eind. Ze wonnen de eerste wedsrijd van dit seizoen met 7 – 6. HCB was niet als beste uit de startblokken, het was HMC die als eerste het doel wist te vinden via de linkeropbouw, 0 – 1. Hierna was het Laura die vanaf het midden de score opende voor de Boxtelse dames, hiermee was de stand gelijk. Daarna was het Fenna die hetzelfde kunstje nog eens flikte en scoorde in de rechter bovenhoek.

De dames van HCB gingen elkaar steeds beter te vinden, waardoor er kansen ontstonden. De volgende goal kwam op naam van Janneke, die scoorde vanuit het midden, 3 – 1. De dames van HMC waren niet heel snel terug, dus waren er ook kansen door een snelle aanval. Janneke werd mooi aangespeeld in de loop en hield het overzicht, Yvonne stond vrij op de cirkel en scoorde de 4 – 1. De dames van HMC gaven zich niet gewonnen en scoorde nog de 4 – 2 voor de rust.

Na de rust was het Fenna die via een harde bal over de handen van de keeper scoorde, maar de tweede helft was net begonnen en HMC scoorde meteen de volgende aanval via een lage stuitbal, wat de score op 5 – 3 bracht.

Ellen wist ook nog te scoren vanuit een vrije worp in de rechter bovenhoek, waardoor het verschil weer op 3 kwam. Nu was het HMC die met een flink offensief kwam, zij scoorden driemaal achter elkaar, eenmaal van de linker opbouwster, daarna de middenopbouwster en vervolgens ook de hoek. Gelukkig hield Fenna haar hoofd koel en scoorde de 7 – 6. Hierna volgde nog 3 bloedstollende minuten, maar er werden geen goals meer gemaakt. De punten blijven dus in Boxtel.

Bron : HCB `92
Auteur: Marijke Smulders