&

HCB`92 DS1 - Tremeg DS2

1ste HCB `92 damesteam blijft winnen

Laat in de namiddag van zondag 9 november jl., speelde Dames 1 haar thuiswedstrijd tegen het 2de damesteam van Tremeg uit Gemert. Een aantrekkelijke wedstrijd voor het aanwezige publiek in Pius X te Liempde, veel spanning en met vlagen goed spel hielden het boeiend tot ver in de tweede helft ......

Meteen bij aanvang van de wedstrijd werd al duidelijk dat HCB'92 zich kon voorbereiden op een snelle partij, Tremeg, een zeer jong team tegenover een team bestaande uit veelal oudere handbalsters met een brok ervaring. HCB'92, de laatste weken goed op dreef, nam direct het initiatief. De start was veelbelovend, treffers van Miranda van Engelshoven, Judit Banyai en Inge van Drunen, brachten de thuisploeg binnen 10 minuten op een 4-1 voorsprong. Tremeg herstelde zich echter snel. Door enkele fouten in de Boxtelse defensie, en aanvallend balverlies van HCB92 waren de bezoekers dan ook na 20 minuten weer volledig terug in de wedstrijd. In deze fase vocht HCB'92 tegen zichzelf, kwam niet meer toe om haar eigen spelletje te spelen en onderling begonnen frustraties te ontstaan.  Het rust-signaal kwam als geroepen. Het scoreverloop gedurende de eerste helft was niet uitbundig, beide teams gingen gelijk op en er werden slechts 10 doelpunten gemaakt.
In de pauze werden de Boxtelse dames even wakker geschud door aanvoerster Ellen Persoons. Vol eensgezindheid ging HCB'92 terug het veld op om deze wedstrijd weer naar haar hand te zetten. Miranda van Engelshoven, in zeer goede doen, bracht haar team wederom op voorsprong door een balonderschepping. Dit duwtje was even nodig, ook invalspeelster Fenna van Engelshoven kwam uit haar schulp en verraste de Gemertse keepster enkele malen. Na een klein kwartier spelen in de tweede helft bleek de donderspeech zijn werking te hebben gedaan, HCB'92 liep middels enkele goede acties uit naar een ruime marge. Achterin stond de verdediging weer als vanouds, Tremeg kwam niet meer aan scoren toe en leek gebroken.  Scheidsrechter Gina Smulders had de wedstrijd goed onder controle, spelsituaties werden veelvuldig doorgefloten waar beide teams hun voordeel uit haalden. Enkele meningsverschillen daar gelaten, de coach van Tremeg liep tegen een gele kaart aan, en Mirjam van Weert was het absoluut niet eens met een beslissing over een cirkelbal. HCB'92 speelde gecontroleerd de wedstrijd uit. Eindstand HCB'92-Tremeg  15-08

De jonkies hebben deze wedstrijd voor hun team de punten binnengehaald, maar het collectief wat dit team laat zien, kan ze nog ver brengen in deze competitie. Dames 1 is momenteel koploper in hun poule, wat hun versterkt om voor het kampioenschap te gaan, maar het is nog vroeg in het seizoen...

Bron : HCB `92
Auteur: Hélen Berkelmans