&

Bergeijk Ds2 - HCB`92

Goede prestatie van recreanten HCB’92

Op woensdagavond, 08 oktober jongstleden, ging het dames recreantenteam HCB’92 op bezoek bij een geduchte tegenstander, Bergeijk 2. Het werd een sportieve, snelle wedstrijd en deze keer waren onze Boxtelse handbaldames duidelijk sterker en namen de winst mee naar huis.

HCB’92 nam in de eerste fase snel het heft in handen, de eerste mogelijkheid, een penalty, werd goed geweerd door de Bergeijkse keepster, maar daarna duurde het niet lang voordat de 0-1 op het scorebord stond. Invalspeelsters Mandy van Abeelen en Mary Swinkels wisten door een paar mooie acties de voorsprong te vergroten. Eerste 15 minuten van de wedstrijd waren compleet in handen van HCB`92, veel snelheid in het spel, goede wissels en goed afgeronde break-outs door Karin Schoenmakers en Hèlen Berkelmans. De thuisspelende ploeg was naarstig op jacht naar hun openingsdoelpunt, die kwam er doordat de bal afketste op een HCB92 speelster waardoor Ankie Welvaarts op verkeerde been stond. Ondanks dat hierdoor het ijs gebroken was, lukte het de Bergeijkse dames niet om voor de rust nog meer doelpunten te scoren, want HCB’92 leverde goed verdedigingswerk. Bij het rustsignaal was de tussenstand  01-08.

Begin tweede helft duurde het ruim 10 minuten voordat er een doelpunt viel. Beide teams kenden inmiddels elkaars speelwijze en aan beide zijden werden de aanvallen goed gepareerd. Inge Brom wist toch een manier om de  keepster van Bergeijk te verrassen, en wel met een mooie onderhandse worp. Het laatste gedeelte van de wedstrijd moesten de thuisspelende dames regelmatig aan de noodrem trekken waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan aan HCB`92 penalty’s toe te kennen. Deze werden niet allemaal benut, alleen Wendy Schoenmakers was zeer alert om vanuit een gestopte strafworp via de rebound te scoren. Bergeijk kreeg uiteindelijk ook nog kansen die verzilverd werden, maar de achterstand was te groot om in de resterende tijd dichterbij te komen. Voor een handjevol supporters was het een leuke wedstrijd om te zien en de dames van HCB’92 gingen met een zeer tevreden gevoel huiswaarts, want zo`n grote zege op het 2de recreantenteam van Bergeijk, 4-11,  komt zelden voor.

Bron : HCB `92
Auteur: Hélen Berkelmans