&

HCB’92 2 verliest in Someren

Na de slechte competitiestart vorige week, waren de dames van HCB’92 gebrand om de eerste punten van het seizoen mee naar Boxtel te nemen. Met vertrouwen gingen de dames van start tegen dames 2 van Handbal Someren.

De Somerse dames kwamen goed uit de startblokken. Het gevaar kwam voornamelijk van afstandsschoten. Twee schoten vanaf het midden belandden hoog in de goal. Ook de snelheid was een belangrijk wapen van de dames uit Someren. Met een schot uit de hoek en een break-out werd het 4-0.
HCB’92 drong aan, kreeg kansen, maar het net werd nog niet gevonden. Om geen verdere schade op te lopen, werd er in de verdediging goed gepraat om Handbal Someren van scoren af te houden.
Het harde werken werd beloond met een doelpunt van Laura der Kinderen. Met een afstandsschot vanuit de opbouw bracht ze het eerste puntje van HCB op het scorebord: 4-1.
Dit doelpunt zou de opmaat voor een ommekeer moeten betekenen, maar helaas konden de dames niet verder inlopen. Vanuit de linkerhoek prikte een Somerse dame de bal in de goal.
De Somerse dames lieten het een beetje lopen mede door het goede verdedigen van de Boxtelse dames. De snelheid was eruit en HCB speelde haar eigen tempo, met resultaat. Na een mooi een-tweetje was het Karin van der Velden die knap afrondde. Enkele ogenblikken later was het wederom Karin die HCB terug in de wedstrijd bracht. Na een mooie instart, vanuit de opbouw, wist ze te scoren, waardoor de stand op 5-3 kwam. Wat een mooie en verdiende ruststand zou zijn, werd het in de laatste seconden van de eerste helft 6-3 na het derde doeltreffende afstandsschot vanuit het midden.

De HCB-dames mochten terugkijken op een zeer goede eerste helft. Er werd goed verdedigd en in de aanval kwamen de doelpunten bij het uitspelen van de kansen. Er werd dan ook vol goede moed begonnen aan de tweede helft.
De goede voornemens ten spijt. Handbal Someren kwam wederom goed uit de startblokken. Aan het begin van deze helft waren de snelle hoekspeelsters gevaarlijk. Zowel vanuit de linker- als de rechterhoek werd gescoord, waardoor er een gat ontstond van 5 doelpunten: 8-3. Deze voorsprong werd uitgebreid door een snelle aanval door het midden. Duidelijk was dat ze in de rust een opdracht hadden meegekregen: spelen op snelheid. Gelukkig voor HCB werd het rendement beperkt, doordat het eigen tempo werd gespeeld en de dames uit Someren hierin meegingen. De verdediging stond goed en ook in de aanval werden er kansen gecreëerd. Hoekspeelster Karin Schoenmakers kwam ingestart, waardoor ze vrij vanaf de cirkel kon scoren. Met dit doelpunt kwam de stand op 9-4. De voorsprong slonk, want het was Ellen van Brummelen die het net wist te vinden. Een vrije worp werd doeltreffend afgesloten. Helaas kon aan deze periode geen vervolg gegeven worden, want het was de goed wegdraaiende (letterlijke) cirkelspeelster die twee maal de bal achter de keepster schoot. Hierdoor werd het 11-5. De laatste minuten van de wedstrijd waren aangebroken. Een slotoffensief zat er voor de strijdende HCB-dames niet in, maar toch was het Laura der Kinderen die haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Vanaf de linkeropbouwpositie knalde ze de bal snoeihard, via de paal, in de verre hoek. Het laatste woord was aan Handbal Someren. Het was wederom de cirkelspeelster die de eindstand op 12-6 bracht.

De dames van HCB gingen met opgeheven hoofd van het veld. De verdediging stond goed. In de aanval was het even zoeken door de opstelling van de tegenpartij. Op de cirkel lag er ruimte, welke met enige regelmaat ook gevonden werd. Daarnaast waren er schoten op de paal en lat.
HCB’92 heeft goed gespeeld en kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd.
Helaas konden de eerste punten van dit seizoen nog niet worden binnengehaald. Wellicht gaat dat de volgende wedstrijd gebeuren. Deze wedstrijd is op woensdag 6 november tegen Niobe uit Asten.

Auteur: Daniëlle Troeijen