&

Handbal HCB 92 DS1 - Acritas DS1

Overtuigende overwinning HCB’92 op Acritas

Afgelopen zondag 13 januari ontmoette de Boxtelse handbaldames van HCB’92 in eigen huis het team van Acritas uit Bakel. Eerder in de competitie wisten de Boxtelse dames al te winnen met 7-13 in Bakel, dus hoopten zij deze keer ook de winst te behalen.

HCB’92  begon de wedstrijd voortvarend en wist als eerste te scoren via een penalty die werd veroorzaakt doordat Karin van der Velden flink werd aangepakt door de verdediging van Acritas. Annemarie Sens wist deze penalty te verzilveren. Het antwoord van de rechter hoekspeelster van Acritas, die langs de verdediging van HCB kwam: 1-1. Vervolgens wisten de dames van HCB door goed samenspel en prima uitgevoerde wissels de verdediging van Arcitas in op het verkeerde been te zetten en liepen hierdoor eenvoudig uit. De doelpunten kwamen van Miranda van Engelshoven, Karin van der Velden, Elly Meulendijk en Annemarie Sens. De verdediging van de Boxtelse dames zat stevig dicht en ook stond Mary Swinkels uitstekend te keepen.

De uitploeg wist voor de rust dan ook slechts te scoren uit vrije worpen en een afstandsschot. De ruststand was 12–6 in het voordeel van HCB.
De tweede helft werd Karin van der Velden in de aanval door Arcitas vastgezet, waardoor zij gedwongen werd om naar de cirkel te gaan. Hierdoor moest HCB haar spel aanpassen, maar wederom door goed samenspel, mooie spers en perfect ingezette wissels konden Miranda van Engelshoven, Inge van Drunen, Nonja van de Langenberg en Karin van der Velden eenvoudig scoren. Ook in de tweede helft waren de Boxtelse dames stevig aan het verdedigen, waardoor Arcitas weinig kansen kreeg. Enkele keren werd er een tijdstraf van 2 minuten gegeven, maar hiervan wisten de dames uit Bakel nauwelijks van de profiteren. Met enkele afstandsschoten en break outs wist Arcitas nog te scoren. De eindstand werd bepaald doordat de tegenpartij een penalty wist te verzilveren in de slotseconden van de wedstrijd: 23-13.

Auteur: Annemarie Sens