&

Nipt verlies HCB’92 tegen koploper Apollo

De dames van H.C.B.’92 wisten dat ze naar een sterke tegenstander gingen. Apollo staat bovenaan op de ranglijst. De thuiswedstrijd was verloren met 10 -14 als eindstand.
Beide teams begonnen sterk verdedigend aan de wedstrijd. Het duurde even voordat de eerste goal viel. Miranda van Engelshoven tekende de eerste goal door een mooie passeer beweging in de hoek. H.C.B.’92 wist door veel wissels in te zetten  en veel beweging in de aanval goed tot scoren te komen. Beide ploegen deden het in fysiek opzicht niet voor elkaar onder in de verdediging. Er werd stevig verdedigd. Apollo bleef wel steeds de aansluiting vinden. De rust werd ingegaan met een 5 – 6 voorsprong.

Ook de tweede helft stond de verdediging  bij H.C.B.’92 heel goed en werden de gaatjes in de verdediging van Apollo gevonden wat resulteerde in een 5 – 8 voorsprong. Heel even verslapte het team van H.C.B.’92 zodat Apollo terug kon komen tot 8 – 8. H.C.B.’92 heeft zowat de gehele wedstrijd aan de positieve kant van de score gestaan, keeper Mary Swinkels wist zelfs twee penalty’s te stoppen. Bij een stand van 10 – 10 en nog een paar minuten te spelen wist Apollo de laatste goal te scoren en zo de winst in eigen huis te houden; 11-10. Al met al ging H.C.B.’92 teleurgesteld terug naar Boxtel, want gelet op de tussenstand aan het begin van de 2-e helft had een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoord.

Auteur: Mirjam van Weert