&

Handbal HCB DS2 - United Breda DS2

HCB 92 DS 2 gaat onderuit tegen United Breda DS 5

Zondag 13 januari was het tijd voor HCB 2 om de wedstrijd tegen United Breda te spelen. De vorige keer verloor HCB deze wedstrijd met 32 – 9. Het doel van HCB was om de scores zoveel mogelijk te beperken. Dit moest gebeuren door rustig spel, om de snelheid van United Breda eruit te halen.

De grootste verrassing was dat HCB de score opende binnen de eerste 5 minuten van de wedstrijd, het was Mandy van Abeelen die vanuit de opbouw laag de keeper verraste, 1 – 0. Dit verraste United Breda ook, dus ze kwamen terug door twee doelpunten van de midden opbouwster, en een lobje en een break-out, dit bracht de score op 1 – 4, wat ook gelijk de ruststand was. Na de rust was de opdracht om meer vrij te lopen, want de verdediging van Breda stond ver naar voren. Het was wederom Mandy die de score opende in de tweede helft met een bal door de benen van de keeper, 2 – 4. Hierna kwam Breda weer in opstand en scoorde ook bij Marijke Smulders door de benen, vanaf de cirkel en uit de hoek, waardoor Breda uitliep tot 2 – 6.

Maar HCB was nog niet van plan op te geven, en Mandy van Abeelen wist weer het gat te vinden, dit keer vanuit het midden, 3 – 6. Vanaf dat moment kwam een keerpunt in de wedstrijd, het ging er wat harder en fysieker aan toe in het veld. Breda kreeg een penalty die ze wisten te benutten, snelle aanvallen en hoekspelers die het gaatje wisten te vinden, waardoor de score op 3 – 11 kwam in zeer korte tijd. Als laatste offensief was het nog Helen Berkelmans die vanaf de cirkel de bal achter de keeper van Breda wist te krijgen, 4 – 11. Breda wist nog enkele keren te scoren door een penalty, de opbouwers en vanuit de rechterhoek, waarmee de eindstand op 4 – 15. De missie van HCB was gelukt om de scores te beperken, maar helaas kon HCB niet dichter bij Breda blijven met de score.

Auteur: Marijke Smulders