&

HCB’92 DS 1 - HVW DS3

Overtuigende overwinning HCB’92 DS 1 op HVW DS3 in laatste seizoenswedstrijd

Afgelopen zondag 17 maart ontmoetten de Boxtelse handbaldames van HCB’92 in eigen huis het team van HVW uit Wanroy. Eerder in de competitie hadden de teams tegen elkaar gelijk gespeeld, dus deze keer waren de Boxtelse dames erop uit om de volle twee punten binnen te halen.

Zoals het Boxtelse team vanuit de eerste wedstrijd wist, verdedigden de Wanroyse dames in een zogenoemde 3-2-1 opstelling. De opdracht was dan ook om hiervan gebruik te maken door veel vanuit de opbouw- en hoekposities in te starten, waardoor een andere speelster vrijgespeeld kon worden.

In de eerste helft leek het alsof bijna alles lukte aan de Boxtelse zijde. Vrije worpen werden prima benut , en door in te starten en wissels te maken werden de hoekspeelsters en cirkelloopster prima vrijgespeeld en wisten het doel te vinden. Karin van der Velden, Mandy van Abeelen, Hèlen Brekelmans, Ellen Persoons, Miranda van Engelshoven, Nonja van de Langenberg en Annemarie Sens wisten allemaal te scoren voor HCB’92. HVW had hier nauwelijks antwoord op, mede door de prima verdediging van de Boxtelse dames. Ook de gegeven penalty werd gestopt door de Boxtelse doelvrouw Mary Swinkels. De ruststand was dan ook 14-3 in het voordeel van HCB’92.

De tweede helft zag er duidelijk anders uit. De Wanroyse dames hadden hun verdediging gewijzigd in een 5-1 opstelling en hiermee had de thuisploeg duidelijk meer moeite. Er werd minder ingestart zonder bal, waardoor er moeilijker gaten getrokken konden worden in de verdediging van HVW. In het begin van de tweede helft wist invalster Mandy van Abeelen nog wel te scoren met een afstandsschot. Ook Miranda van Engelshoven wist een breakout te verzilveren. Daarna leek de verdediging wat te verslappen waardoor de uitploeg uit Wanroy enkele keren wist te scoren. Ook werden er enkele penalty’s aan HVW gegeven waarvan kon worden afgevraagd of deze allemaal terecht waren. Maar doelvrouw Mary Swinkels hield stand en wist er twee van de vier te stoppen. HCB’92 had echter, met name in de eerste helft, genoeg marge opgebouwd waardoor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen winnend afgesloten werd met een eindstand van 18-10.