Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

JRC Boxtel H1 - Batouwe H3
 

 

Vernieuwd JRC Boxtel heren 1 herpakt zich na moeizame seizoensstart

Boxtel 04-10-2020 Met een vernieuwde selectie is het 1ste van JRC ondertussen al 3 wedstrijden bezig aan het nieuwe seizoen. Met een nieuw gezicht voor de groep in de vorm van Frans Ackermans en met nieuwe inpulsen van Dennis Stoetzer, Huck Thönissen en oude bekende Jay van de Snepscheut staat er weer een voltallige selectie.

Tijdens de voorbereiding bleek al snel dat er een lange weg te gaan was en dit bleek ook tijdens de eerste wedstrijden. De nieuwe speelstijl en nieuwe spelers was nog erg wennen.
Mede door een teambespreking doordeweeks stonden alle neuzen weer in dezelfde richting en gingen we vol goede moed de wedstrijd tegen Batouwe in. Als basis begon Frans met Jaap van Loon, Jay, Dennis, Jasper Verhoeven en Coen van der Meijden.

Dit pakte goed uit want na 2 snelle driepunters van Dennis en een score van Jasper vluchtte de tegenstander binnen een paar minuten al een time-out in. Dit zorgde ervoor dat Batouwe zich kon herpakken en ze knokte zich terug tot 12-11. JRC begon aan zijn rotatie en Willem van Loon liet met een mooie fast-break score zien wat de nieuwe speelstijl is. We eindigde het kwart met wat goede uitgespeelde aanvallen en zodoende stonden we na 1 kwart met 23-15 voor.

Het tweede kwart begon en JRC begon meer en meer de bucket aan te vallen. Kai Elissen kon alleen maar afgestopt worden met fouten van de tegenstanders en Jaap scoorde met een paar mooie drives. Echter kwamen de bezoekers langzaam terug in de wedstrijd en met rust was de voorsprong geslonken tot nog maar 2 punten. 39-37.

Tijdens de rust werd nog maar eens benadrukt dat we niet moeten verslappen en dezelfde intensiteit moeten volhouden. Het 3de kwart begon stroef en het leek er even op alsof de tegenstander een gat had geslagen. Door een paar scores van Jasper en Jay bleef de schade echter beperkt en werd de achterstand nooit groter dan 6 punten.
Het was 53-59 met nog een paar minuten te gaan in het 3de kwart toen JRC op stoom kwam. Verdedigend begon het te lopen en we hadden de achilleshiel van de tegenstander gevonden. Een schotje van Victor van Lokven en vrije worpen van Jasper en Dennis beloonde het harde werken en we stonden begin 4e kwart weer gelijk.

Dit was het begin van een slotoffensief. De mannen overgekomen uit Waalwijk raakte op schot en zorgden met 4 driepunters ervoor dat we een ongeloofelijke 22-0 run konden maken. Uiteindelijk scoorde de tegenstander nog in de hoop terug in de wedstrijd te komen maar de buit was al binnen. De wedstrijd werd gewonnen met 75-66.

De winst bleek hem te zitten in het hard werken in de defense en jezelf daarna belonen met goede opties in de offense. Captain Jaap van Loon: "Iedereen had zijn aandeel in de wedstrijd en er is hard gevochten. Afspraken nakomen bleek de sleutel tot de 1ste overwinning van dit seizoen."

Meer basketbal nieuws >>>>


04-10-2020
 
 
JRC Boxtel MSE1 - Batouwe MSE 3
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)