&

JRC Boxtel VSE 1 - Tantalus VSE 1

Nauwe overwinning van JRC Boxtel VSE 1 op hekkensluiter Achilles '71 VSE 1

Na een maand rust mochten JRC Boxtel VSE 1 weer melden in de Braken. Aangezien JRC Boxtel VSE 1 vorige wedstrijd nog de nummer 1 van de competitie wisten te verslaan, zou de nummer laatste een makkie moeten zijn. De opdracht van coach Edwin was duidelijk; met minstens 30 punten verschil winnen. Maar niets bleek minder waar, het werd een zware strijd!

Peter Ackermans was weer ingevlogen om ons te coachen, en 100% winst (2/2) onder zijn gezag moest worden vastgehouden. Op de late zondagmiddag ging JRC Boxtel VSE 1 met 9 man sterk minder sterk van start. Van een 2-11 achterstand in de eerste paar minuten kwam JRC Boxtel VSE 1 bijna gelijk in het begin van het tweede kwart. Het ging daarna gelijk op, in de aanval kond JRC Boxtel VSE 1 onze weg redelijk vinden tegen de zoneverdediging van de tegenstander. Onze eigen verdediging was echter niet geweldig, JRC Boxtel VSE 1 liet ze veel rondpassen en tot scorepogingen komen. Het tweede kwart werd besloten met een kleine voorsprong: 34-31. Maar ze zaten ons op de hielen...

Na de rustpauze had JRC Boxtel VSE 1 gelukkig nog goede hoop, en het gevoel dat we deze wedstrijd toch echt moesten winnen. Hun press konden we goed doorbreken en JRC Boxtel VSE 1 vond elkaar regelmatig mooi in de aanval. Toch bleef het lange tijd spannend, mede omdat ze een aantal makkelijke scores van ons kregen en wij de rebound vaak weggaven. JRC Boxtel VSE 1 kreeg veel fouten tegen, waardoor de tegenstander in foutenlast kwam en wij broodnodige vrije worpen kregen, die tegen het einde goed werden benut. Na de 50-50 heeft JRC Boxtel VSE 1 onze voorsprong niet meer weggegeven, en uiteindelijk werd er op het nippertje gewonnen met 58-54.

Topscorer: Marielle 14. Vrije worpen: 15/28

Scores: Nicki 16, Marielle 14, Kim 12 Vrije worpen: 19/28