&

JRC Boxtel U16 -1- Vlijmscherp U16-2

JRC Boxtel U-16 wint thuis van Vlijmscherp!

De jongens en meiden van onder 16 speelde zondag 13 oktober de 5e wedstrijd van het nog prille seizoen. Ze hebben tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren. De laatste wedstrijd was uit tegen onze buren in Schijndel en kregen we een behoorlijk pak slaag.
Tijd om het roer om te gooien en een stuk geconcentreerder en harder te gaan werken tijdens de trainingen.

De eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide teams een beetje aftasten en kwamen er aan beide zijdes weinig tot geen goede uitgespeelde kansen. Waar het team van Vlijmscherp erg fanatiek begon, liep JRC vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. We konden de simpele ballen niet naar elkaar overspelen en maakte geforceerde schoten.
Ook liep de tegenstander te vaak en te simpel van ons weg. Enig geluk is dat de bezoekers het vizier ook niet op scherp hadden en de achterstand niet te groot was na 1 periode. Kwartstand 7-12.

Tussen de 1e en 2e periode konden we de tijd goed gebruiken om even alles aan te scherpen en duidelijk te maken hoe er gelopen moest. Ook de verdediging moest beter en fanatieker. Zoals we op de training hebben geoefend met snelle fastbreaks en de bal naar voren te spelen, voerden we dit nu tot in de perfectie uit! De bal ging snel naar voren en iedereen kwam in de aanval aan bod. Steeds vaker wisten we de open man/vrouw te vinden en kregen we makkelijke ballen om te scoren. We winnen deze periode met 15-8.

Na de pauze weten we de stijgende lijn door te trekken en zetten we de tegenstander meer en meer onder druk. Steeds vaker weten we de bal af te pakken en op snelheid tot scores te komen. De bezoekers moeten in een time-out vluchten, maar zijn dan al te laat. De JRC-trein dendert voort en we hebben geen genade met onze tegenstanders. Toch weten we ook dit kwart enkele malen balverlies te leiden en laten we de tegenstander toch nog geloven in de game. Kwartstand periode 3, 19-10.

Met nog 1 periode te spelen en een voorsprong van 11 punten, mogen we de overwinning niet meer afgeven. We blijven geconcentreerd en snel spelen. De tegenstander weet met nog enkele minuten te gaan dat het een gelopen koers is. We houden de punten in Boxtel en hebben nu 3 games gewonnen en 2 verloren.

Op naar 3 november waar we op bezoek moeten bij Den Dungen. Thuis hebben we ze verslagen, echter in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. We zullen tijdens de trainingen hard moeten blijven werken.

Complimenten aan het hele team voor deze goede overwinning als team!!!