&

EBBC U10 - JRC Boxtel XU10

Last but not least

Met 10 spelers, 2 coaches 8 vaders en 1 moeder ging JRC Boxtel XU10 Boxtel richting de laatste wedstrijd van deze eerste competitiehelft. EBBC Den Bosch was onze tegenstander. We troffen hen eerder bij onze allereerste wedstrijd van het seizoen en van de meeste spelers überhaupt de eerste wedstrijd. Toen werd verloren met 10 tegen 60.

Des al niet te min hebben we er vertrouwen in dat we het de tegenstander deze wedstrijd een stuk lastiger zullen gaan maken. De laatste wedstrijden hebben we bewezen dat het team beter en beter aan het spelen is en met meer zelfvertrouwen op het veld verschijnt.

Het was even inkomen. Vooral het veld zorgde voor wat verwarring. Zoveel verschillende strepen. Regelmatig liepen we daardoor over de zijlijn. Maar door de akoestiek in de zaal waren de coaches nu wel te horen in het veld. Dat was erg prettig. Aanwijzingen werden goed opgevolgd.
In de 3e periode stonden we op 11-0 achterstand, maar we gaven ons zeker niet gewonnen. In de 4e periode wisten ook wij ineens het netje te vinden. Met een lay-up van Levi en een mooi schot van Martin gingen we de rust in met 13-4.

In de rust even koppies bij elkaar. De nadruk voor de 2e helft ligt vooral op het verdedigen. De bucket moest potdicht en als ze konden aanvallen vooral de tijd nemen.
Dit alles lukte. We hielpen elkaar in de verdediging en in de aanval gaven we goede passes en speelde we echt als team. Iedereen even waardevol.
En ineens kwamen we ook in de aanval los.
13-6, 13-8, 15-10, 15-12…...ineens was het verschil nog maar 3 punten met nog 1 periode te gaan.

Hoe mooi zou het zijn als we eindelijk een wedstrijd binnenslepen. We zetten daardoor in op de aanval. Maar de verdediging van Ebbc stond daarentegen ook erg sterk.
Een fout van ons. 2 vrije worpen voor den bosch waarvan 1 wordt benut. 16-12.
Het kan nog. 1:30 min op de teller. Een belangrijk schotje van Tijme. 16-14.
Zowel publiek als coaches kijken nagelbijtend toe. Maar dan met nog een paar seconde te gaan scoort de tegenstander. Eindstand 18-14.
Wauw wat een SUPER SUPER SUPER knap resultaat tegen de nummer 3.

Een groot applaus voor jullie deze wedstrijd. Wat een groei en wat een doorzettingsvermogen hebben jullie laten zien.
Wij zijn 2 apetrotse coaches en gaan vol vertrouwen de nieuwe competitie in.