&

JRC Boxtel MSE 1 - BC Langstraat Shooters MSE 1

JRC Boxtel heren 1 schiet te kort tegen Langstraat Shooters

Boxtel – Het is vrijdagavond als JRC Boxtel heren 1 mag aantreden tegen Langstraat Shooters uit Waalwijk. Voor de Boxtelse mannen geen onbekende vorig seizoen werd er 1 keer gewonnen en 1 keer verloren van het Waalwijkse team, wat vooral bekend staat door hun goede schot van afstand.

JRC is compleet, alleen Robbin Snoeren is geblesseerd, maar in geval van nood wel beschikbaar voor enkele minuten. Er wordt gestart met Jaap van Loon, Corné Linssen, Robin Hulskes, Kai Elissen en Coen van der Meijden. Dat het Waalwijkse team kan schieten blijkt uit de eerste score, hun schutter gooit na enkele minuten de eerste driepunter raak van 1,5 meter afstand van de driepuntslijn. Het is Jaap van Loon die het eerste wapenfeit van Waalwijk beantwoord, maar JRC kan niet voorkomen dat de eerste achterstand op de borden staat.

Met het inbrengen van Freek Clercx komt er meer dreiging en komt JRC beter in de wedstrijd. Stand na het eerste kwart 11-15.Het tweede kwart is het Kai Elissen die de stand zo goed als gelijk trekt met 4 punten op rij, maar direct valt er wederom een driepunter voor Langstraat Shooters. Dit beeld blijft het hele 2e kwart. Als JRC scoort en dichterbij komt beantwoord Waalwijk met scores van afstand. Stand met rust 25-34.

We zullen hard moeten werken om de schoten eruit te houden en zelf met meer overtuiging naar het bord, want naast de schoten van afstand die vallen voor Waalwijk ronden de Boxtelse mannen zelf te slap af en laten we veel kansen om te scoren liggen.
Na de rust brengen we Robbin Snoeren om wat balans terug te vinden. Dit werkt goed in het spel, maar op het scorebord loopt Waalwijk uit op JRC. Het zijn Coen van der Meijden en Corné Linssen die iets terug doen en JRC loopt in op de bezoekers, maar wel met een minimaal aantal punten.
We starten het 4e kwart met een achterstand van 7 punten, maar dan pakt Waalwijk uit met een 1-14 run en die komt JRC niet meer te boven en de wedstrijd is gespeeld.
Eindstand 48-65

Topscorer Coen van der Meijden met 13 punten
“Vandaag speelden wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Aanvallend misten we overtuiging en maakte we verkeerde keuzes. Die zie je terug aan de slechts 48 punten. Verdedigend gaven we de bezoekers teveel ruimte, waar zij dankbaar gebruik van maakte. Terecht verlies, maar ontzettend balen van het niveau.” Aldus Coach Steven Besuijen.

Komend weekend spelen we uit tegen promovendus Vido uit Veldhoven en hebben we de kans om ons te revancheren.