&

JRC Boxtel MSE 1 - Maastricht Knights MSE 1

JRC Boxtel in eigen huis onderuit tegen concurrent

Boxtel zondag 19 januari – Voor de basketballers van het eerste heren team van JRC Boxtel staan komende maand 3 belangrijke wedstrijden op het programma. Omdat JRC op de voorlaatste plaats staat in de landelijk 2e divisie is het noodzaak om minstens 2 van de 3 wedstrijden te winnen. Het eerste treffen is tegen Maastricht Knights.

Coaches Steven Besuijen en Felix Clercx kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Robbin Snoeren is nog herstellende, maar wel beschikbaar. JRC start met Freek Clercx, Jaap van Loon, Robin Hulskes, Kai Elissen en Coen van der Meijden. Door een goede voorbereiding start JRC sterk aan de wedstrijd, waar voornamelijk Jaap van Loon en Freek Clercx de gasten uit Maastricht veel pijn doen. Ook Kai Elissen doet het eerste kwart met 6 punten een flinke duit in het zakje. Verdedigend staan de Boxtelse mannen sterk, maar kunnen niet voorkomen dat Knights steeds van ver raak gooit, waardoor zij in de wedstrijd blijven. Het eerste kwart wordt winnend afgesloten met 22-17.
Het 2e kwart verloopt een stuk moeizamer voor JRC, door een slechte start van het kwart komt Maastricht Knights terug in de wedstrijd en loopt het uit op JRC. Alleen Jaap van Loon en Freek Clercx weten tot scoren te komen. Ruststand 35-39.

In de rust wordt afgesproken het tempo te verhogen en worden verdedigend afspraken gemaakt om de passinggame van Knights beter onder controle te krijgen. Het kwart wordt met een driepunter van Corne Linssen nog goed gestart, daarna gaat het gelijk op. Door een sterk einde van het kwart door Willem van Loon 3 op 4 vrije worpen en 5 punten van broer Jaap komt JRC op 4 punten achterstand.
Het 4e kwart start JRC uitstekend en weet het in no-time gelijk te komen en zet Coen van der Meijden vanaf de vrije worplijn zelfs een voorsprong op het bord. Die bleef helaas niet lang in stand en Knights komt voor en pakt enkele punten voorsprong. JRC probeert nog vanalles om het tij te keren, maar het lijkt niet meer te lukken en Knights loopt vanaf de vrijeworplijn weg. Eindstand 69-75

Topscorer Jaap van Loon

Ondanks het verlies heeft JRC een erg sterke wedstrijd gespeeld en dat moet vertrouwen geven. Komende week speelt JRC op vrijdagavond in Tilburg tegen de studenten van Pendragon. Op vrijdag 31 januari speelt JRC om 20:30 uur een belangrijke wedstrijd tegen concurrent OBC Oss.