&

JRC Boxtel MSE 1 - BC Eindhoven MSE1

JRC Boxtel heren 1 overtuigd en wint van BC Eindhoven

Boxtel –  Zondag 16 december het is alweer de laatste wedstrijd van 2018 voor het eerste van JRC Boxtel, tegenstander BC Eindhoven. BC Eindhoven is een ploeg met veel ervaren mannen en draait al jaren hoog mee in de 2e divisie. Aan Boxtel de taak om de wedstrijd op hoog tempo te spelen en zo de ervaren mannen uit te putten.

Deze wedstrijd konden we geen beroep doen op Kai Elissen in verband met een blessure, wel is Willem van Loon weer fit en Jasper Verhoeven vanuit heren 2 was beschikbaar om Elissen te vervangen. We starten de wedstrijd met Jaap van Loon, Corné Linssen, Freek Clercx, Coen van der Meijden en Wouter Doppenberg. Het eerste kwart gaat gelijk op, maar het spelbeeld laat een sterk JRC zien, wat makkelijk tot scoren komt met goed verzorgt basketbal. Wel is er moeite om hun grote mannen af te stoppen, inside scoren ze gemakkelijk. In het tweede kwart pakt JRC door en aan de hand van Jaap van Loon, die dit kwart tekende voor 11 punten, loopt JRC uit naar 44-37 ruststand.
Het is een fijne tussenstand, maar na rust zullen we een nog hoger tempo moeten spelen.
Het laatste is wat er gebeurd! Met veel snelheid in Freek Clercx, Carlo Schoenmakers en Floris de Jongh wordt de verdediging aangetrokken. BC Eindhoven komt niet meer tot scoren, maar een ontketende Freek Clercx vindt wel 2 keer het netje. Wel blesseert Clercx zich bij een volgende actie en vervangt Van Loon zijn zwager. Van Loon verdubbeld direct de run door 2 driepunters naar 12-0 en De Jongh rond het af met het benutten van zijn vrije worp. BC Eindhoven is dit kwart in een zone verdediging gevallen en heeft dit halverwege het derde kwart beter voor elkaar, waardoor de motor van JRC iets begint te haperen en ook zij weer mee gaan doen. Wel staat er een 21 punten voorsprong op het bord.
21 punten voor is luxe, maar met nog 10 minuten te spelen geen zekerheid op een stunt. En dat blijkt. JRC houdt moeite met scoren, door een fysieke zone van BC Eindhoven. De 21 punten voorsprong wordt langzaam minder, omdat BC Eindhoven tegen een goed percentage af weet te ronden van midrange en JRC niet meer scoort uit hun acties. Wel blijft JRC bij door het benutten van vrije worpen, dit is iets waar we voorgaande wedstrijden niet altijd constant in waren. Met een stand rond de 10 punten probeert BC Eindhoven met geforceerde fouten balbezit te krijgen, maar JRC is niet meer van de winst af te houden en loopt aan het einde nog uit naar 13 punten verschil.
Topscorer: Jaap van Loon met 31 punten, Floris de Jongh en Coen van der Meijden 10, Freek Clercx en Wouter Doppenberg 9, Corné Linssen 8, Carlo Schoenmakers 6, Jasper Verhoeven 4, Robin Hulskes en Willem van Loon 2.

Coach Besuijen na de wedstrijd. “Dit is een hele fijne afsluiter van het jaar! Veel spelers zijn vandaag tot scoren gekomen en meerdere spelers waren belangrijk. Een teamprestatie!” De winterstop komt precies op tijd om de verschillende kleine blessures te laten herstellen. Onze volgende wedstrijd is tegen Maastricht Knights. Die hebben we in de heen wedstrijd verloren, maar toen waren we nog niet zo ver als nu. Knights heeft even veel punten als JRC en het belooft gelijk een kraker te worden in 2019. De wedstrijd wordt gespeelt op 12 januari om 14:30 uur!