&

JRC Boxtel H1 - Barons H1

JRC Boxtel heren 1 speelt een goede wedstrijd tegen Barons

Breda – Zaterdag 24 november speelde Heren 1 van JRC Boxtel tegen Barons Breda. Barons was vorig jaar gedegradeerd uit de eerste divisie, omdat zij niet aan de competitieverplichtingen konden voldoen en is kandidaat voor het kampioenschap in de 2e divisie landelijk.

JRC moet het deze wedstrijd doen zonder de zieke Robin Hulskes en Floris de Jongh i.v.m. verplichtingen vanuit zijn onderneming. Victor van Lokven sluit aan als bankspeler, waardoor we met 9 spelers aantreden in sporthal de Doelen in Breda. We starten met Corné Linssen, Jaap van Loon, Freek Clercx, Kai Elissen en Coen van der Meijden.

We verliezen de sprongbal, maar dit is het slechtste wat er in de eerste 5 minuten gebeurd. Freek Clercx zit er in de allereerste pass van Barons gelijk tussen en is er razend snel bij om de eerste punten voor JRC binnen te gooien. Gevolgd door Kai Elissen en Corné Linssen. Barons maakt daarna hun eerste score, maar opnieuw zijn het Elissen en Linssen die er overheen komen met een score, gevolgd door een driepunter van Jaap van Loon. Er is een mooi gat geslagen, maar Barons begint ook te draaien. Het eerste kwart sluiten we af met een 26-21 tussenstand.

Het tweede kwart begint direct goed, Van Loon speelt zichzelf vrij en knalt de zijn 2e driepunter binnen en ook Coen van der Meijden komt tot scoren. Barons komt inside niet makkelijk tot scoren, maar heeft goede schutters van buiten en die laten zich in het tweede kwart steeds beter zien. Namens JRC is het Wouter Doppenberg die nog enkele malen tot scoren komt, maar de Boxtelnaren kunnen niet voorkomen dat Barons voorbij JRC komt in scores. Met nog 2 seconden te spelen in de eerste helft zijn het Van Loon en Van der Meijden die elkaar weten te vinden in de out of bounds waardoor er gerust kan worden met een 43-42 stand op de borden.

Coach Besuijen benadrukt in de rust dat wij de wedstrijd hard moeten maken en onder de borden geen makkelijke ballen weg mogen geven. Scherp beginnen aan het 3e kwart is key in deze wedstrijd.
Helaas start het 3e kwart niet goed voor de Boxtelse mannen en kunnen ze niet voorkomen dat Barons van afstand raak blijft schieten. Tactisch wordt alles uit de kast gehaald om Barons geen schoten cadeau te doen en onder het bord worden geen vrije kansen meer toegelaten. Toch komen we op een 10 punten achterstand bij aanvang van het 4e kwart.
Het vierde kwart begint waar het 3e kwart was geëindigd en JRC kwam moeilijk tot scoren. Nu is het ook Breda wat moeilijker tot scoren komt, maar het loopt wel uit naar een voorsprong van 15 punten. Het is Freek Clercx die zijn laatste energie in de wedstrijd gooit en het gat onder de 10 punten brengt. Helaas gevolgd door 2 scores van Barons en opnieuw moet JRC knokken om aansluiting te vinden. Het is Willem van Loon die nog iets terug doet met 2 scores op rij, maar we kunnen het gat niet meer dichten. Eindstand 84-66 voor Barons Breda.

Coach Besuijen: “Het was eigenlijk een goede wedstrijd van onze kant en met het vertoonde spel zouden we van mening team uit de 2e divisie winnen. Vandaag moeten we onze meerdere erkennen in Barons, die voornamelijk van afstand de wedstrijd hebben gewonnen. Wij moeten zeker nog stappen zetten, dit zie je aan onze vrije worpen. 22 mis is echt te veel. Het is zuur om te verliezen, maar we hoeven niet te balen van ons eigen spel.”

Topscores: Jaap van Loon 13 punten, Freek Clercx 12, Coen van der Meijden 11, Corne Linssen en Wouter Doppenberg beide 9, Kai Elissen 8 en Willem van Loon 4.
Zondag 2 december spelen we thuis in de Braken tegen OBC uit Oss. Dit is voor JRC een MUSTWIN en we zullen alles uit de kast trekken om deze wedstrijd binnen te slepen!