&

JRC Boxtel H3 - Maastricht Knights H2

Compleet JRC Boxtel H3 te sterk voor Maastricht Knights

Boxtel – Op zondag 3 december trad regerend kampioen JRC-Boxtel aan tegen de studenten van Maastricht Knights. Het 3e van Boxtel kende een moeizame seizoenstart, maar lijkt zijn draai weer gevonden te hebben. De tegenstander van zondag stond op de ranglijst al onder JRC, maar onderschatting zou de Boxtelse mannen niet staan.

Na een spannende strijd om de tenues kan het team op de foto en kan de wedstrijd beginnen. Vooraf benadrukt Coach Schellekens dat we met 11 man zijn en er daarom geen excuus is om keihard te verdedigen. We starten met Frank Schellekens, Carlo Schoenmakers, Danny van Duikeren, Wouter Doppenberg en Steven Besuijen.

De eerste score komt op naam van Steven Besuijen gevolgd door 2 vrijeworpen van Jamal Trenidad, waarna de gasten een 6-0 run neer zetten. Dan is het tijdelijk afgelopen met Maastricht en weet JRC 13 punten op rij te scoren en werkt Maastricht voornamelijk aan het aantal fouten.

Het tweede kwart is iets in het voordeel van Maastricht, maar door een buzzerbeater van Robin 3.0 Hulskes gaan we rusten met 7 punten voorsprong. Als we terug kijken naar de eerste helft zien we dat hard verdedigen loont, maar dat we aanvallend zorgvuldiger moeten zijn. Wat positief is, dat er veel mensen scoren.

Deze boodschap is begrepen door de oranje hemden, Victor van Lokven en Wouter Doppenberg scoren direct en bouwen de voorsprong uit naar 11 punten. Knights zet er 1 score tegenover, waarna Carlo Schoenmaker, Jasper Verhoeven en wederom Tractor van Lokven weten te scoren. Dit kwart worden de spierballen geshowd en verdedigend staat JRC ijzer sterk en moet Knights hard werken, waar JRC van afstand en dichtbij makkelijk scoort.

Met een riante voorsprong starten we het 4e kwart, maar nog steeds geen onderschatting. Het vierde kwart blijft de verdediging lange tijd stevig staan, maar worden aanvallend niet altijd de juiste keuzes gemaakt, waardoor wij minder makkelijk scoren. Knights doet dit nog wel een paar keer, maar bij het eindsignaal is het verschil 21 punten in het voordeel voor JRC-Boxtel Heren 3.