&

JRC Boxtel H1 - Maastricht Knights H1

JRC Boxtel HS1 wint overtuigend van Maastricht.

Afgelopen zondag 8 oktober12:00 stond er voor JRS HS1 een wedstrijd op de planning tegen Maastricht Knights HS1. Vooraf was weinig bekend over deze nieuwkomer in de competitie. Coach Olieviera waarschuwde het team vooraf wel voor individuele klasse bij de tegenstander. JRC beschikte deze wedstrijd over een nagenoeg complete selectie. Vanwege blessures ontraken Jaap van loon en David Gil Ortells nog maar de selectie was aangevuld met bankspelers Corne Linssen, Willem van Loon en Jasper Verhoeven. Voor de wedstrijd krijgen de scheidrechters een chocolaatje en worden ze op de foto gezet met de spelers van JRC want het is ‘weekend van de scheidsrechter’
.
JRC start de wedstrijd niet scherp en kijkt na 5 minuten spelen tegen een kleine achterstand van 6 punten aan. De aanval loopt nog niet, Maastricht weet dit kleine gaatje door middel van enkele 3-punters te slaan. In het einde van de 1e kwart en begin 2e kwart wordt de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning van JRC. De gasten uit Maastricht worden goed afstopt en JRC weet enkele goede inside en outside scores te pakken. Een hoofdrol is weggelegd voor Willem van Loon, de bankspeler die al weken hard traint en nooit verzuimd schiet 2 driepunters raak in 1 minuut tijd. Vanaf dat moment lijkt de wedstrijd uit de handen te glippen van de scheidsrechter, harde overtredingen worden niet gefloten en JRC lijkt hier het meeste last van te hebben. Met name Jur van Bussel wordt enkele keren hard geraakt maar de scheidsrechter verzuimd hiervoor de fluiten wat weer resulteert in enkele technische fouten voor JRC. Uiteindelijk gaat de thuisploeg wel rusten met een comfortabele voorsprong van 11 punten. In de rust wordt besproken dat er geen commentaar meer wordt gegeven richting de scheids en op het eigen spel gelet moet worden. Dit lukt redelijk, het 3e kwart loopt redelijk gelijk op en JRC kan de voorsprong consolideren. Begin 4e kwart wordt de voorsprong uitgebouwd naar 15 punten door goede scores van Floris de Jongh en Jur van Bussel. Vanaf dat moment blijkt dat de gasten niet meer terug kunnen komen en wordt de wedstrijd (helaas) rommelig uitgespeeld, eindstand 65-47.

Gelukkig weer een goede overwinning na 2 nederlagen op rij maar er zijn wel verbeterpunten waar de komende weken aan gewerkt moet worden. Vrije worpen schieten was belabberd en de organisatie van de aanval met vlagen erg rommelig. De komende 2 weken zijn er geen wedstrijden, op 28-10 zullen de HS1 van JRC weer aantreden in een uitwedstrijd tegen Black Eagles uit Rosmalen.