&

JRC Boxtel H3 - EBBC H3

JRC Boxtel H3 wint kraker richting het kampioenschap

Zondag 5 maart, Boxtel – Het 3e van basketbalvereniging JRC Boxtel draait dit seizoen hoog mee in de 3e klasse en heeft kansen op het kampioenschap. Om deze kansen in eigen hand te houden moest er zondag gewonnen worden van de andere kampioenskandidaat, EBBC Den Bosch.

In de eerste wedstrijd van dit seizoen troffen de rivalen elkaar, hier werd nipt gewonnen door de mannen uit Boxtel. Vandaag moesten de oranjehemden het doen zonder 'international' Frank Schellekens, 'tropische verrassing' Jamal Trenidad en 'de Zweed' Giel Mommers. Gelukkig konden het derde beschikken over Corne Linssen en Jasper Verhoeven van het 2e en Stefan Paymans (de meester). De geblesseerde Jurrion Schellekens bood zich aan als coach en kon hiermee toch bijdragen aan de kampioenskoers.

JRC start met Carlo Schoenmakers, Robin Hulskes, Steven Besuijen, Peter van Zadelhoff en Jannick Vaars. Jannick wint de sprongbal en het er gelijk fel op, met JRC als meest effectieve ploeg. De gehele starting 5 komt in de eerste 3 minuten tot scoren, tegenover 1 score van EBBC, waardoor er halverwege het eerste kwart een 11-2  score op het bord staat. EBBC vlucht een time-out in en weet hiermee het ritme van de Boxtelse selectie te breken en komen terug tot 4 punten verschil. Het antwoord komt van Steven Besuijen met een 4-point-play en een verre 2 punter, waarna het weer gelijk op gaat. Eindstand eerste kwart 21-13.

Het 2e kwart zijn de rollen exact omgedraaid. JRC werkt hard, maar maakt veel persoonlijke fouten en weet het netje niet meer te vinden. EBBC pakt duidelijk momentum, maar weigert echt weg te lopen. Ruststand 35-35

Na de rust verloopt de wedstrijd erg rommelig, de scheidsrechters fluiten nu al het contact af en dit resulteert aan 2 kanten voor veel frustratie. Aan Boxtelse kant betekende dit dat Joris van den Brekel, door de felle defence binnen 2 minuten op 3 fout stond. Bij EBBC wordt dit kwart slechts 4x uit een veldscore gescoord en 50% uit vrijeworpen. Daar tegenover komt JRC niet meer makkelijk tot scoren en weten alleen de lange mannen Jasper Verhoeven, Jannick Vaars en Wijnand van Zadelhoff. Hoe dan ook moest JRC zaken anders aan gaan pakken het 4e kwart, dit kwart werd namelijk verloren met 6 punten verschil.

Begin van het 4e kwart gaat eigenlijk verder waar het 3e gebleven was. Beide teams komen alleen echt tot scoren aan de vrijeworplijn en er worden veel fouten gemaakt, 66 in totaal (eerlijk verdeeld). Halverwege dit kwart staat JRC 10 punten achter en MOET er anders gespeeld worden. Onder leiding van een felle Carlo Schoenmakers en Corne Linssen wordt de verdediging behoorlijk aangetrokken en begint EBBC slordiger te worden. Corne Linssen bewijst zijn meerwaarde met een driepunter en Stefan Paymans schiet tegen een hoog percentage zijn vrije worpen raak. 57-60 met 1:11 minuut te spelen. Paymans staat op de vrije worplijn en gooit zijn eerste vrije worp raak.. 58-60.. Tweede schiet Paymans (Patje voor niet-leerlingen) al dan niet bewust mis, waar Steven Besuijen de rebound pakt en afrond. 60-60!!  Hierna worden van beide kanten geen vrije layups weg gegeven en wordt de wedstrijd beslist op vrije worpen. EBBC blijkt slecht tegen de spanning te kunnen, in een volle Braken, en mist 5 van de 6 vrije worpen, waar Patje er 5 van de 6 raak schiet. 63-60! WINST!!!

Omdat coach Frank Schellekens er niet bij was, citeer ik de aanvoerder met mijn beste Walesse tongval.. "Jaaaaa COME ON". We zijn er nog niet, alleen al, omdat we ook nog naar Den Bosch en Nuenen moeten. Het blijft dus nog even spannend in de 3e klasse.