&

JRC Boxtel H3 - Achilles '71 H3

JRC heren 3 wint van Achilles heren 3 en gaat als 2e de winterstop in.

Boxtel – Zondag 18 december stond de laatste wedstrijd van 2016 op het programma voor de Boxtelse selectie tegen het lager geplaatste Achilles. De wedstrijd was zeker geen formaliteit, er stond namelijk nog het een en ander op het spel. De heren konden bij een winstpartij de 2e plaats terug pakken, aangezien, zaterdagavond de titelconcurrent Kimbria punten had laten liggen bij Attacus.

Helaas moesten we deze wedstrijd stellen zonder onze lange mannen Wijnand van Zadelhoff, Jannick Vaars en Jurrion Schellekens. Jurrion had een belangrijke dag! Hij mocht afzwemmen!

We starten de wedstrijd om 14:00 uur sharp met Frank Schellekens, Robin Hulskes, Carlo Schoenmakers, Steven Besuijen en Jamal Trenidad. We wisten dat Achilles “Geen pannenkoeken-team was” quote Frank Schellekens en dat we direct een voorsprong op het bord moesten zetten om te laten zien dat hier niets te halen was.
Het eerste kwart komen beide teams moeilijk tot scoren. Aan de kant van JRC zijn het Robin Hulskes en Peter van Zadelhoff die het netjes weten te vinden, waar bij Achilles alle scores komen van de guard (goed voor 8 punten dit kwart). JRC kijkt tegen een kleine achterstand aan, maar door een handige score van Giel Mommers sluiten beide teams het kwart af met 11-11.

Hoewel de scores nog niet vielen was het wel duidelijk dat JRC de beter ploeg heeft. Met goed vertrouwen gaan we dan ook het 2e kwart in. Achilles weet de eerste punten te scoren dit kwart waarna JRC de touwtjes aantrekt. Achilles komt niet meer tot scoren en weten JRC’er Steven Besuijen helemaal niet af te stoppen. Met 3 driepunters en 2 veldscores achter elkaar staat er een verschil van 10 punten op het bord en is daar de voorsprong waar we vooraf op doelde. Met een fastbreak van Carlo Schoenmakers en een score met bonus van Jasper Verhoeven komt er dit kwart een einde aan de scores van JRC. Helaas duurt het kwart langer dan de periode dat JRC scoort en weet Achilles met behulp van hun zone nog 7 punten te scoren. Ruststand 31-23

Na rust start Achilles in de zone waar zij de eerste helft mee waren geëindigd. Het beste middel hiertegen is het schot, maar dit valt niet bij JRC. Helaas valt het schot wel bij Achilles en weten zij op 1 punt na langszij te komen. Gelukkig heeft heren 3 in dat geval altijd nog Robin Hulskes die 6 punten op rij scoort. Op dat moment komt er vuur in het spel van de Boxtelse mannen de verdediging staat goed wat tot veel frustratie leidt bij de Nuenense knapen de enkel met een onsportieve fout Frank Schellekens op zijn rug kreeg. Zoals een team hoort te zijn wordt de beste man keurig gecorrigeerd door Jasper Verhoeven en Steven Besuijen. Eind van het kwart staat er weer een voorsprong van 6 punten op het bord.

Het 4e kwart stellen wij ons anders op tegen de zone, wat leidt tot veel aanvallende rebounds van oa. Joris van den Breken en sterk centerspel van Jamal Trenidad. Hij beloont zijn harde werken met 2 scores. Ook Robin Hulskes weet het net te vinden, waar bij Achilles helemaal niets meer lukt. Giel Mommers tekent voor de laatste score van de wedstrijd en daarmee de 2e plaats in de poule.

“We wisten dat we beter waren, maar dat we niet mochten verslappen. Het 2e kwart heeft ons in het zadel geholpen en daar hebben we de basis gelegd voor de belangrijke 2 punten. Ik heb nooit het idee gehad dat we zouden verliezen.” Aldus coach Frank Schellekens die helaas zelf geblesseerd uitviel.