&

BBC H2 - JRC Boxtel H3

JRC Boxtel heren 3 nog steeds op koers naar het kampioenschap

VALKENSWAARD – zaterdag 11 februari 2017 Met nog 7 wedstrijden te gaan dit seizoen en een twee punten achterstand op koploper EBBC was het vandaag de taak aan BBC om de puntjes bij JRC weg te houden. Helaas moesten we door blessureleed een aantal belangrijke spelers missen. Daarnaast kwam Jannick Vaars er last minute achter dat hij nog een etentje had ten ere van zijn jarige vader. Desalniettemin was er een selectie van 7 man sterk op de been gebracht om in Valkenswaard aan de bak te gaan.

Bij aankomst in de Amundsenhal deden de sporthal en kleedkamers ons een beetje denken aan de Duitse architectuur rond de tweede wereldoorlog. Na het omkleden moesten de mannen van JRC nog even wachten tot de wedstrijd daarvoor afgelopen was. Na een korte warming-up was het alweer tijd voor de line-up en de start van de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd met: Carlo, Robin, Wijnand, Peter en Steven. De eerste score was voor nummer 13 van BBC (die goed was voor 21 punten), maar al snel volgde een inside score van Peter van Zadelhoff. De eerste minuten ging het gelijk op, waar JRC het van de inside scores moest hebben, kon BBC alleen maar bijblijven met driepunters. Na de derde minuut nam JRC de leiding en met scores van Robin Hulskes en Steven Besuijen, sloot JRC het kwart met een 15-19 winst af.  Het tweede kwart begon JRC sterk en dat was voor een groot deel te danken aan playing coach Steven Besuijen die dat kwart maar liefst 12 van de 18 punten wist te maken (met twee driepunters via het bord). Doordat de jurytafel de 24 seconden klok 6 seconden te vroeg resetten werd een inside score van Giel Mommers nog afgekeurd. Het derde kwart eindigede in een 23-37 voorsprong voor JRC.

Na een wel benutten rust van 10 minuten was daar het derde kwart alweer, waar BBC sterk van start ging. Zo wisten ze het gat te dichten tot 4 punten verschil. Dankzij de scores van Robin Hulsken wist JRC toch weer uit te lopen en kon het kwart, na twee sterke inside scores van Peter van Zadelhoff, alsnog met een 37-54 winst afgesloten worden. Het was alweer tijd voor het laatste kwart en JRC was zeker niet van plan deze wedstrijd nog te verliezen. Uitblinker dit kwart was Carlo Schoenmakers die maar liefst 4 steals achter elkaar pakte. JRC was in dit kwart veruit de betere partij en wist de wedstrijd af te sluiten met een 49-75 winst.

In de kleedkamer citeerde Steven Besuijen onze #4 (Frank Schellekens): “We hebben hier als team gewonnen”. Zo reden de heren 3 van JRC met twee punten op zak terug naar Boxtel.