&

JRC Boxtel H1 - Bladel H1

JRC Boxtel heren 1 verliest van Bladel.

Het eerste heren1 team van JRC is er afgelopen zaterdag 12 november niet in geslaagd te winnen van BC Bladel. Dit was een belangrijke wedstrijd omdat beide teams momenteel onderin meedraaien in de 2e divisie.

Ondanks  het vroege tijdstip op de zaterdagochtend waren er veel supporters naar de braken gekomen en daarbij ook een cameraploeg van de lokale omroep. De wedstrijd startte met diverse interviews, de muziek was goed, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot basketbal.
JRC kon helaas nog niet beschikken over Jelle, Jaap, Felix en nieuwe tenues. Nadat de scheidsrechter da bal had opgegooid ging de wedstrijd van start met scores van beide ploegen. JRC wist de bal goed te delen, diverse spelers kwamen in scoringsposities en wisten het netje te vinden. Mitchel en Kai spelen een erg sterke eerste helft en nemen het team op sleeptouw.  De eerste helft gaat gelijk op en JRC gaat met een goed gevoel de rust in, enige verbeterpunten zijn turn-overs beperken en vrije schoten raak gooien.

Na de rust weet JRC enkele punten uit te lopen op Bladel door middel van goede scores van Freek Clercx en Floris de Jongh. Het gat lijkt geslagen en de winst is binnen handbereik.  Hier op volgend maakt Bladel enkele makkelijke scores vanwege zwakke defense van de thuisploeg waardoor het momentum volledig bij de uitploeg komt te liggen. JRC vervalt weer in het niveau wat helaas de afgelopen wedstrijden te vaak vertoont is. Er worden veel turn-overs gegooid en de bal wordt niet meer gedeeld.  JRC kan nog enkele noodschoten raak gooien maar weet de wedstrijd niet mee om te draaien, eindstand 65-67.

'Gelukkig hebben we de beelden nog' en kunnen we binnenkort op tv terugkijken waar we de wedstrijd uit handen hebben gegeven. JRC zal komende wedstrijden beter moeten presteren over de gehele 40 minuten van de wedstrijd, te binnen met aankomende zaterdag uit tegen Bemmel.