&

JRC Boxtel H3 - ABC basketball H1

Heren 3 komt net te kort tegen koploper ABC in de 3e klasse Zuid

Boxtel – 26 februari blijft een bijzondere dag voor sportliefhebbers. Natuurlijk zijn er sporthelden geboren op deze datum, maar ook ging, 30 jaar geleden, iets over 12:00 uur, Evert van Benthum over de finish in een van de laatste Elfstedentochten. Kortom het belooft een bijzondere avond te worden in Sporthal de Braken.

Netjes op tijd stonden beiden teams warm te lopen en was het arbitrale duo in de zaal, klaar om hun kennis te delen met deze onwetende spelers.
JRC start met veel lengte en Frank Schellekens de wedstrijd tegen de iets wat uitgedunde selectie van ABC, al hebben zij veel steun gevonden bij de jongens uit de jeugd. Na een openingsscore van Steven Besuijen begint zich al een scenario af te spelen waar we bang voor waren. De gasten uit Wijk bij Aalburg / Eindhoven weten makkelijk het net te vinden van veraf en ook side weten zij wat punten te pakken. Aan de hand van Wijnand van Zadelhoff die goed is voor 5 punten dit kwart blijven we enigszins bij, maar kijken we na het eerste kwart tegen een achterstand aan van 7 punten.

Bij aanvang van het tweede kwart zullen we er dus tegenaan moeten. Steven Besuijen is direct goed voor 5 punten en Robin Hulskes gooit zijn eerste punt binnen. Het gat is weer 3 punten, maar dan ziet ABC het licht en maken snel een 10-0 run. Door het inbrengen van Lars van den Bergh wordt er wat pit in de verdediging gegooid en kunnen we weer iets opkrabbelen. Mede door een FANTASTISCHE actie van Frank Schellekens, die over de linker kant sterk inside dribbelt en soepel, doch overtuigend afrond met een fingerroll en sterke drives van Domien van der Laak stoppen we de scoringsmachine van ABC en blijven we bij binnen de 10 punten grens. Dit kwart wordt afgesloten door Nico van Zadelhoff met een hele nette score, maar we konden niet voorkomen dat de tegenstander er nog 6 punten bij gooide. Ruststand 25-41.

16 punten is een flinke achterstand, maar de game hebben we zeker nog niet verloren. ABC zit al in de foutenlast en zijn slechts met 8.
Het kwart begint nog aardig met scores van de sterk spelende Domien van der Laak, die goed was voor 7 punten dit kwart, maar al snel laten de Boxtelse mannen het moraal varen, door zich te richten op het arbitrale duo. Nu dient gezegd dat de arbiters er niet veel van snapten, maar dat was natuurlijk 2 kanten op. Toch loopt de frustratie dermate hoog op dat wij dit kwart 2 technische fouten pakken en daarmee ook 2 rondjes bier mogen ontvangen van de broeders Nico en Peter van Zadelhoff. De derde van Zadelhoff, Wijnand, weet onder het oog van de dame(s) 1 de laatste score van JRC dit kwart te scoren, terwijl de mannen uit Wijk bij Aalburg nog even door gaan. Zij scoren nog 8 punten en slaan daarmee een gat van 23 punten.

Het laatste kwart opent Peter van Zadelhoff met een steady tweepunter en probeert ABC de wedstrijd te vermoorden met aanvallen van meer dan 1 minuut. Het werd nog even onvriendelijk, maar het kwaad was al geschiet. Eindstand 50-75.