&

Jumping Giants DU22 - JRC Boxtel MU20

JRC Boxtel MU20 wint en maakt zich op voor het kampioenschap

Zondagmiddag 20 maart 15:00 uur vertrekken de meiden onder 20 uit Boxtel richting Nederweert voor de uitwedstrijd tegen Jumping Giants. Vanwege blessures en andere verplichtingen konden coaches Besuijen en Hulskes geen beroep doen op Minka Bos, Stephanie Janssen, Fieke van Loon en Beyza Korkmaz. Hoewel we de thuiswedstrijd tegen het team uit Nederweert ruim gewonnen hebben, zijn we er nog niet. Het is een stugge ploeg tegen ons toch 60 punten wist te maken. Te makkelijk denken is dus echt een valkuil, aldus coach Steven Besuijen.

Omdat de Boxtelse ploeg met 1 mevrouw Bos geen genoegen kan nemen, heeft de ploeg, in de afwezigheid van Minka, een beroep gedaan op Hanne Bos, zodat we aan de gebruikelijke norm van 2 dames Bos zitten.

We starten de wedstrijd met Jitske Bos, Aniek Vos, Maureen Vessies, Amber Meijering en Nori van den Biggelaar. Zoals de coaches voorspelde kwamen de gastvrouwen fanatiek uit de startblokken en kwam de Boxtelse ploeg moeilijk tot scoren. Pas na 5 minuten kwamen wij op voorsprong door 3 scores op rij van Jitske Bos (Jitske was goed voor 17 punten in de eerste helft). Door sterk invallen van Zhuliyana Georgieva en Hanne Bos loopt JRC dit kwart uit naar een 20-8 voorsprong.

Het tweede kwart begint weer erg gelijkwaardig, tot in de derde minuut Jumping Giants een 12-0 run maakt en hiermee halverwege het 2e kwart het verschil op 6 punten zet.  Na een stevige Time-Out komen aan de hand van Amber Meijering en Hanne Bos de meiden weer op stoom en beantwoorden de run van Nederweert met een 11-0 run, waardoor ook dit kwart gewonnen werd met 18-16 in het voordeel van de Boxtelse dames.

Met een 38-24 tussenstand bij rust is het duidelijk dat we er nog niet zijn. We zullen uit moeten lopen, voordat we de gastvrouwen nog het idee geven dat er nog iets te halen valt tegen ons. Na een stevige lunch komt Hanne Bos in het veld, zodat Jitske voor het eerst deze wedstrijd kan bijkomen. Door scores van Aniek Vos, Maureen Vessies en Hanne Bos loopt de Boxtelse ploeg steeds verder weg van de tegenstander, die ondanks de achterstand van 20 punten, hard aan het knokken is om terug te komen in de wedstrijd.

Het vierde kwart begint met een comfortabele 20 punten voorsprong voor JRC. Hoewel de winst deze wedstrijd vrijwel zeker binnen lijkt te zijn, is er nog geen reden de focus wat te laten vieren. De meiden van Nederweert zijn immers in staat makkelijk te scoren. De boodschap wordt goed opgepakt en al snel is het verschil uitgebouwd tot 25 punten. Dan lijkt Jumping Giants over veel veerkracht te bezitten en maken, mede door slap spel van JRC, een run van 12-0. Het gat was onderhand alleen niet meer te dichten en Jitske Bos sluit de wedstrijd af met haar 5e driepunter. Eindstand 66-49!

“We hebben als team niet overtuigend gespeeld en was daarmee erg te vergelijken met de heenreis richting Nederweert. Hier kwam de aanvoerder van het team erg langzaam op gang kwam en kon steeds maar net haar voorganger in het zicht houden.” Aldus Steven Besuijen. Coach Robin Hulskes voegt daaraan toe dat we terecht gewonnen hebben, ondanks matig spel. Een heel belangrijke overwinning. Over 2 weken ontmoeten we de hekkensluiter BBC en daarna staat de kampioenswedstrijd tegen nummer 2 Migliore op het programma.