&

JRC Boxtel H1 - BC Eindhoven H1

JRC pakt overtuigende winst op stugge tegenstander

JRC heren 1 speelde afgelopen zaterdag (11 oktober) haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen het altijd stugge en lastige BC Eindhoven. Het is een ploeg op leeftijd, maar met veel ervaring. Daarnaast is het altijd even stevig oorlog voeren met deze mannen die een fysiek duel ook niet uit de weg zullen gaan aldus coach Joris Schellekens. Prettig was het voor de coach op voorhand om ook weer de beschikking te hebben over guard Robbin Snoeren die de laatste week aan de kant zat met een rugblessure. JRC was dan ook gebrand om ook de vierde wedstrijd in winst om te zetten en zodoende haar ongeslagen status vast te houden.

Het begin van de wedstrijd is iets onstuimig en via 6-6 is de stand na 6 minuten 14-14. JRC is tot dan toe nog iets afwachtend en durft nog niet helemaal door te drukken in zowel de verdediging als de aanval. Dit zorgt voor meer aanvallende rebounds aan de kant van BE Eindhoven, waardoor ze redelijk eenvoudig bij kunnen blijven bij JRC. Vanaf dat moment trekt JRC de verdediging echter wel iets verder aan en dwingt het BC Eindhoven tot enkele balverliezen. Aan Boxtelse kant gooien vervolgens Remy van de Snepscheut, Robert Smits en Jaap van Loon hun ballen binnen, maar worden diverse extra kansen vanaf de vrije-worp-lijn helaas gemist (2 op 6). Hierdoor neemt JRC dan nog niet definitief afstand, maar laat het een 21-14 tussenstrand noteren aan het einde van kwart 1. Door onder andere 7 punten van Jay van de Snepscheut in de eerste drie minuten van kwart 2 loopt JRC wel wat verder weg (30-18). Tot aan de rust hebben beide ploegen vanaf dan wat meer moeite de basket te vinden, mede doordat er wat fysieker wordt
verdedigd. Met name onder het bord vechten Elissen en Smits wat harde duels uit met de Eindhovenaren.  Uiteindelijke ruststand: 40-29 in het voordeel van JRC.

In de rust worden dan nog wat zaken besproken en aangescherpt.De verdediging vooruit staat goed, maar de verdediging in de lijn op de eerste pass moest beter. Je kon zien dat BC Eindhoven moeite had met de opbouw en dat moesten we meer gaan uitbuiten aldus de JRC coach. De tweede helft is dan begonnen en de sfeer op het veld blijft grimmig. Er wordt hard gespeeld door beide ploegen. BC Eindhoeven heeft moeite met de druk van JRC en zodoende pakt JRC een sterk momentum (16-8) en loopt dan via een ontketende Jaap van Loon (4 driepunters, 18 punten in kwart 3!) verder weg naar een 72-48 tussenstand. Het liep aanvallend wel lekker aldus van Loon, die na een mindere wedstrijd uit in Limburg vorige week weer even liet zien over welke aanvallende kwaliteiten hij beschikt. De wedstrijd is dan definitief beslist, maar ik wil altijd proberen het maximale uit een wedstrijd te halen aldus Joris Schellekens, die zag dat zijn ploeg in kwart 4 iets wegzakte (84-62). In de laatste vijf minuten herpakt
Boxtel zich weer en gaat het op jacht naar een grotere overwinning. De magische 100 punten grens werd niet meer gehaald doordat er veel te veel is gemist is vanaf de vrije-worp-lijn (15 op 33).Dat is wel een minpuntje, maar het mag duidelijk zijn dat we na drie moeizame overwinningen weer op de goede weg zijn aldus man of the match Jaap van Loon. Topscoorders aan de kant van Boxtel: Jaap van Loon 27 pnts, Remy van de Snepscheut 16 pnts, Jay van de Snepscheut 12 pnts.