&

JRC Boxtel H1 - BC Deurne Pioniers Heren 1

JRC Heren pakken grote winst

JRC heren 1 speelde afgelopen zondagavond (11 januari) haar eerste wedstrijd van 2015 thuis tegen Deurne. De heenwedstrijd en tevens openingswedstrijd van het seizoen werd ternauwernood gewonnen door de mannen uit Boxtel. De ingeslagen weg in de weken voor de kerst moest de basis worden voor revanche op deze matige wedstrijd. “Tevens waren we gewaarschuwd. We hebben de afgelopen weken kei hard getraind en ons voorbereid op wat Deurne kan brengen.

Dat deel was goed, dan is het aan het team om het tot uiting te brengen in de wedstrijd.” Aldus JRC coach Joris Schellekens Boxtel moest het doen zonder topscoorder Jaap van Loon, die met en knieblessure vanaf de zijlijn moest toekijken. “Een aderlating, met Jaap heb ik normaal de beschikking over een vrij vaste basis aan punten. Andere jongens moeten dit nu overnemen.” Boxtel start furieus en uiterst scherp aan de wedstrijd. Onder leiding van Robert Smits en Robbin Snoeren staat de verdediging als een huis en is JRC heerser in de rebound. Dit in combinatie met een ijzersterke en snelle transitie naar de aanval zorgen er dan ook voor dat Deurne in de eerste minuten compleet wordt overlopen. Met name Remy van de Snepscheut en Coen van der Meijden ronde hun ballen sterk af en Boxtel kan via 12-0 naar een 25-6 voorsprong weglopen aan het einde van kwart 1. In kwart twee lijkt Boxtel de touwtjes even wat los te laten, en daar profiteert Deurne direct van. “Het eerste kwart zijn we fysiek en qua mindset dominant, en die combinatie is nodig om Deurne te overklassen.

Zodra ze iets meer ruimte krijgen, dan zie je dat het allemaal goede basketballers zijn.” volgens Schellekens. Deurne nam het initiatief iets over en scoorde het tweede kwart 18 punten. Op 1 minuut voor rust brengen ze de stand terug tot 34-24. In de laatste minuut pakt Boxtel toch even momentum terug en scoort via Van der Meijden en een verre driepunter van Jay van de Snepscheut. Zodoende gaat Boxtel met een 39-24 voorsprong rusten. Een korte analyse in de rust gaf een duidelijk beeld van wat er nodig is om Deurne te verslaan. “De basis lag in de gesloten verdediging, een snelle omschakeling en dominantie aanvallend onder het bord. Als ploeg wilde we dit weer brengen” aldus Schellekens. De woorden werden ook door daadkracht ondersteund en Boxtel pakt Deurne weer bij de keel. Verdedigend klopt het en er wordt bijzonder hard gewerkt in het teambelang. Aanvallend is Remy van de Snepscheut kartrekker op dat moment met 11 punten in kwart 3. Via een run loopt Boxtel naar 62-28 weg. Deurne wordt volledig weg verdedigd van het bord en het kan alleen van afstand via drie driepunters iets terug doen. Maar omdat Jay van de Snepscheut, Erdinc Bostanci en Teun van Loon aanvallend een duit in het zakje deden liep Boxtel toch nog verder uit en sluit het kwart drie af met een 73-37 voorsprong. In het laatste kwart wil Boxtel niet verslappen en houdt het de verdediging dicht. “Aanvallend worden er hier en daar verkeerde opties gepakt, maar we lopen gewoon keurig verder uit doordat de basis van de ploeg klopt. En dat is het grootste compliment wat ik mijn ploeg kan geven.

De basis hiervoor is gelegd in de weken voor de kerst. We hebben hard getraind en alles vandaag erg goed tot uiting laten komen. Er stond een ploeg, waarvan de ondergrens zeer hoog lag. Dit moeten we vasthouden in de aankomende belangrijke weken, enkel dan kunnen we de druk op de concurrentie hoog houden.” Aldus een erg tevreden Schellekens. Boxtel sluit de wedstrijd af met een 91-45 winst. Topscoorders: Remy van de Snepscheut 21 pnts, Coen van der Meijden 16 pnts, Teun van Loon 16 pnts, Jay van de Snepscheut 14 pnts. JRC vs. Deurne 91-45 (39-24)