Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Twee kampioensteams bij badmintonclub BC’80 Blusco
 

 

Twee kampioensteams bij badmintonclub BC’80 Blusco

Het eerste competitieteam van badmintonclub BC’80 Blusco Boxtel is op 24 mei kampioen geworden in de 2e klasse van de Bossche Badminton Federatie (BBF). De thuiswedstrijd tegen BV De Klapper uit Schaijk eindigde in 10-6 voor de ploeg uit Boxtel. Met nog één wedstrijd te gaan kan het team niet meer ingehaald worden en is het kampioenschap een feit. Het team, bestaande uit Uyen Simons, Nino Haar jr. en Martijn Hooijman, werd dit seizoen versterkt met verschillende invallers. Vanwege een langdurige blessure van Marian van Weert speelden afwisselend Astrid van Roosmalen, Nicole Haar en Lia Mudde mee . Het team promoveert nu naar de 1e klasse van de Bossche Badminton Federatie. Volgend seizoen komt BC’80 Blusco dus weer uit op het hoogste niveau, na een aantal jaren afwezigheid.

Op dinsdag 31 mei was het de beurt aan het derde team. Een week eerder kon het team al kampioen worden in een uitwedstrijd tegen BV Sparrenburg in Rosmalen. De ploeg was nog ongeslagen, maar moest in Sparrenburg deze wedstrijd zijn meerdere erkennen (9-7). Dus kon het team thuis in de herkansing om het kampioenschap binnen te halen.
De wedstrijd tegen HBV 4 uit Heesch werd met 9-7 gewonnen door de drie dames en heren van team 3: Margot Blummel, Astrid van Roosmalen, Trudie van Geffen, Willem Wouters, Frans Hooijman en Adrie van Leuken. Oud-speler van team 3 Wil van den Oetelaar kwam supporteren en bracht alvast de champagne mee. Het team ging voortvarend van start in de enkelpartijen. Drie van de vier wedstrijden waren voor team 3. Trudie en Astrid wonnen hun damesdubbel gemakkelijk, waarmee ze de tussenstand op 8-2 brachten. Nog één gewonnen set was het team verwijderd van het kampioenschap. Frans en Adrie haalden het beslissende punt binnen in de herendubbel. Daarna werd er geen set meer gewonnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het team promoveert naar de 7e klasse.

De speelavond was in meer opzichten een succes. Het jeugdteam sloot het seizoen positief af. Er was na de jaarwisseling nog geen wedstrijd gewonnen, maar deze keer lukt het wel. De Maasshuttles uit Den Bosch werden met 9-7 verslagen. Ook het vierde team bij de senioren won voor het eerst deze competitieronde een wedstrijd. Op dinsdag 7 juni volgt een directe confrontatie om degradatie uit de 8e klasse met het zesde team van BV Sparrenburg. Het team uit Boxtel zal ruim moeten winnen, om op doelsaldo het team uit Rosmalen voorbij te gaan.

Voor team 2 zit het seizoen er al op. Het team eindigt onderaan en degradeert naar de 4e klasse.

Auteur : van den Oever
Meer B.C.`80 badminton nieuws >>>>


24-05-2022
 
Twee kampioensteams bij badmintonclub BC’80 Blusco
Foto team 3 (v.l.n.r.): Wil van den Oetelaar, Margot Blummel, Trudie van Geffen, Astrid van Roosmalen, Willem Wouters, Frans Hooijman en Adrie van Leuken.
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)