&

Badminton Club ’80

Badminton Club ’80 Boxtel nadrukkelijk aanwezig binnen de Bossche Badminton Federatie (BBF).

Team 1 kreeg dinsdag 4-11 Maasshuttles 2 uit Den Bosch op bezoek. Helaas kon 1 van hun dames niet aanwezig in verband met ziekte wat dus betekende dat Lieke Boleij haar single automatisch won met 2x 21-0. Hetzelfde gold voor de damesdubbel. Monique Brouwer moest wel vol aan de bak en verloor helaas haar beide sets nipt met 19-21. Bij de heren ging het wat beter. Marco Swinkels won zijn eerste set met 21-19 maar kon dat niet vasthouden in de tweede set: 12-21. Bij Nino Haar waren de rollen omgekeerd. Hij verloor zijn eerste set met 13-21 maar wist de 2e set knap te winnen met 21-15. Tussenstand dus 6-4. Nino Haar en Marco Swinkels hadden tot dusver in het seizoen al hun sets gewonnen in de heren dubbel en ook deze keer kenden ze weinig problemen met hun tegenstander: 21-14 en 21-13. De eerste set in de mix dubbel van Marco Swinkels en Monique Brouwer verliep ronduit teleurstellend. Ze konden maar niet in hun spel komen: 13-21. De tweede set was echter zeer spannend en leverde uiteindelijk een mooie 21-18 winst op. Lieke Boleij kon opdraven voor haar eerste en laatste wedstrijd in haar mix dubbel met Nino Haar. Deze mix loopt het hele seizoen al heel goed en ook dit keer was de overwinning vrij snel binnen: 2x 21-10. Eindstand dus 11-5. Hierdoor gaat het 1e team ongeslagen aan kop met 8 punten uit 4 wedstrijden. Nummer 2 in de poule, Poona uit Zeeland, volgt met 4 uit 4. Met nog 4 wedstrijden te spelen is team 1 aardig op weg richting het kampioenschap.

Het tweede team kwam woensdag 5-11 in actie tegen BC Udenhout 1. Voor het team een uitwedstrijd op onbekend terrein. Vanwege privé omstandigheden konden de dames Astrid van Roosmalen en Margot Blummel niet aanwezig zijn. Gelukkig werd in Karin Prinsen een goede vervangster gevonden. Vaste waarden Marian van Weert, Martijn Hooijman en Kevin den Ouden waren wel aanwezig. De singles verliepen erg goed voor BC’80 Boxtel. Kevin won beide sets eenvoudig met 7-21 en 6-21. Onze invalster Karin had het lastig en verloor de eerste set met 21-17. Op wilskracht won zij wel de tweede zet erg overtuigend met 6-21. Martijn had ook een eenvoudige avond en wist zijn topvorm door te trekken in de competitie. Beide sets werden gewonnen met 8-21 en 15-21. Marian komt iets wedstrijdritme te kort en verloor beide sets met 21-16 en 21-14 maar zou later op de avond orde op zaken stellen. De heren dubbel, ijzersterk zoals al twee seizoenen lang werd binnengesleept. Martijn en Kevin wonnen beide sets met 17-21 en 11-21. Marian en Karin spelen nauwelijks samen maar wonnen knap de eerste set in de damesdubbel. De tweede set ging verloren waardoor er een gelijkspel op de stand stond. De mix dubbel Karin/Martijn verliep stroef in de eerste set. Het laatste puntje voor de dagwinst werd net niet binnen gehaald. Hetzelfde overkwam Marian en Kevin in de eerste set. Gelukkig wisten beide koppels een tandje bij te schakelen waardoor beide de tweede set wonnen. De eindstand kwam hiermee op een 6-10 overwinning voor BC’80 Boxtel. De tweede plaats op de ranglijst werd hiermee weer wat verstevigd ten opzichte van H.B.V 1 uit Heesch. Het wordt nog zeer spannend voor het kampioenschap in de tweede klasse.
Jan Coolen, lid van BC80 uit Boxtel en lid van de BBF Denktank, is door het BBF Bestuur benoemd tot aspirant bestuurslid met de portefeuille Voorzitter Classificatiecommissie. Wij verwelkomen Jan van harte en wensen hem enorm veel succes toe. Meer informatie is te vinden op www.bbfbadminton.nl en www.bc80-boxtel.nl .