Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

AV Marvel Sparrenbosloop 2019
 

 

Spannende ontknoping AV Marvel 52e Unilux Sparrenbosloop  

Door de fraaie omstandigheden, het in 2018 vernieuwde parcours en het Meierij Crosscircuit heeft zondag 27 oktber de 52e editie van de Unilux Sparrenbosloop veel meer deelnemers getrokken dan voorgaande jaren.

Bij de mannen was de strijd lang spannend. Tot in de laatste ronde liepen drie atleten gezamenlijk aan de kop. Het was uiteindelijk Rob Nijkens die de winst voor zich opeiste. Snelste atleet van vorig jaar, de plaatselijke favoriet Tony de Groot kwam nu als derde over de finish, wel als eerste atleet bij de mannen M40. Met ruim 300 atleten werd het deelnemersaantal van voorgaande jaren ruimschoots overtroffen. Om 10:30 uur werd het startschot gelost voor de kidsrun door de directeur van Unilux, Patrick van Loosbroek. Bijna 70 kinderen gingen van start voor hun 1500 meter durende cross.

Snelste jongen werd de 9 jarige Florian van Wijchen uit Hilversum in een tijd van 5:26 min. Snelste meisje werd de 11 jarige Sofie Werners van OSS Volo uit Den Bosch, zij finsihte na 6:15 min.

Het grote veld deelnemers startte om klokslag 11:00 uur. Meteen werd een kopgroep gevormd van drie mannen waaronder de plaatselijke favoriet Tony de Groot die het parcoursrecord vorige jaar vestigde. Verder in de kopgroep Hans van Loon en Rob Nijskens. Pas in de laatste kilometers maakte laatstgenoemde het verschil en kwam alleen over de finish na 40:35 min. over de 11 kilometer. Tony de Groot was de enige van de kopgroep die uitkwam bij de mannen M40 en daardoor wist hij de winst te behalen in de Masters categorie, met zijn eindtijd van 41:06 was hij anderhalve minuut langzamer dan zijn vorig jaar gevestigde parcoursrecord. Het podium bij de mannen senioren werd na Ron Nijskens en Hans van Loon verder compleet gemaakt met Marvelatleet Mark Spierings (43:58 min).

Heleen Schoonenberg was veruit de snelste bij de dames senioren, Met haar eindtijd van 48:07 min. was zij bijna 4 minuten sneller dan Hanneke van de Meijden die tweede werd. Wendy Verschuren van Fortuna 67 werd derde in 52:55 min.

Alle uitslagen inclusief de rondetijden


Meierij Crosscircuit
De Unilux Sparrenbosloop was de eerste cross van het Meierij crosscircuit. De volgende cross is de Enegelermeercross in Den Bosch op 8 december. In januari en februari volgen dan de Lunettencross in Vught en de Dommelcross in Sint Michielsgestel. Deelnemers aan minimaal drie van deze crossen worden automatisch opgenomen in de uitslag van het Meierij Crosscircuit

 

Bron : AV Marvel
Auteur:
Meer AV Marvel nieuws >>>>


27-10-2019
 
 
AV Marvel Sparrenbosloop 2019 kidsrun
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

27-10-2019
 
 
AV Marvel Sparrenbosloop 2019
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)