Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

30 mezenkastjes opgehangen bij AV Marvel
 

 

30 mezenkastjes opgehangen bij AV Marvel

De overlast van de processierups neemt de laatste jaren sterk toe. Zeker voor mensen die veel buiten zijn, zoals sporters is het een ware plaag aan het worden.

“Afgelopen jaar hebben de atleten van onze club veel overlast ervaren van de haartjes van de processierups. De rupsen zijn daarom bij onze accommodatie opgeruimd door de gemeente. Maar voorkomen is beter dan genezen.”, aldus Martin van der Broek voorzitter van AV Marvel.
Uit diverse berichten blijkt dat mezen de rupsen eten. Daarom worden er in diverse plaatsen extra vogelhuisjes opgehangen, om de vogels te lokken.

Door bestuurslid Monique Dongelmans van Marvel is dit opgepakt. Zij heeft gereageerd op het aanbod van de gemeente Boxtel, die materiaal voor netkastjes beschikbaar stelde. In twee etappes zijn, met inzet van een flinke groep vrijwilligers, 30 nestkastjes in elkaar gezet. En daarna geverfd om ze tegen de elementen te beschermen. Doordat een sponsor verf beschikbaar stelde, zijn de vogelkastjes in een mooie kleurcombinatie van natuurlijk groen met de clubkleur oranje geverfd. De mezenkastjes zijn zaterdagochtend in de bomen rond de atletiekbaan opgehangen door de onderhoudsploeg van Marvel.

Wethouder Herman van Wanrooij hing het laatste nestkastje op en ondersteunde daarmee symbolisch het initiatief van de atletiekvereniging. Komend jaar zal blijken hoeveel nieuwe rupsen etende toeschouwers dit initiatief de atletiekvereniging gaat opleveren.

Meer atletiek nieuws >>>>


07-12-2019
 
 
30 mezenkastjes opgehangen bij AV Marvel
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)