Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

AV Marvel CD Competitie wedstrijd
 

 

2de CD Competitie wedstrijd.
Op zaterdag 26 mei togen we met 2 junioren D teams naar Best voor de tweede competitie meeting van 2012 voor de junioren CD, wederom georganiseerd door Atletiekvereniging Generaal Michaëlis. In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd was het vandaag een heel zonnige en warme dag. Er werd dan ook goed ingesmeerd tegen de sterke zonnestralen.

Het jongens junioren D team werd net als in de eerste wedstrijd vertegenwoordigd door de atleten Mees Bleumink, Luuk de Bruijn, Thijs Kouwenberg, Jelle Dreuning en Wouter Kuypers. Het meisjes junioren D team bestond ook weer uit Ankie vd Meijden, Fenna van der Steen, Beau Schellekens, Jans van Gennip, Kelsey de Laat en Annamaria Vorstenbosch. Annamaria mocht na een langdurige blessure voor het eerst weer aan een wedstrijd deelnemen.

Om 11:00u klonk het startschot voor de 4*60m estafette voor de meisjes D. Vanuit de startblokken vertrok Ankie in de buitenste baan (baan 6), die na 60 meter het estafette stokje aan Kelsey overdroeg. Als derde was het de beurt aan Fenna, en als laatste Jans die voor de gelegenheid de turbo maar eens had aangezet. De wissels waren allemaal goed verlopen. Met een tijd van 36,42s legden zij beslag op de 5de plaats van in totaal 9 deelnemende estafette teams.

Een half uurtje later was het de beurt aan de jongens D voor de 4*80m estafette. Wouter beet het spits af in baan 3, vervolgens Mees, als derde Luuk en als laatste Thijs. Ook hier verliepen de wissels naar behoren. De jongens werden met een tijd van 48,20s eerste van de serie. Helaas bleek de andere serie in zijn geheel wat sneller, wat net als bij de meisjes resulteerde in een 5de plaats van de 10 estafette teams.

Intussen waren Kelsey en Annamaria al begonnen met het discuswerpen. Kelsey kwam tot een nette 14,60m. Annamaria overtrof haarzelf bij haar 4de poging en wierp de discus nog net binnen de lijnen 21,16m ver, en verpulverde daarmee het inmiddels 17 jaar oude clubrecord van Sophie Kamps (was 18,76m).

Om 12:15u begon Luuk met het hoogspringen, Ankie met verspringen en Beau met verspringen en kogelstoten tegelijkertijd. Dat was niet echt handig voor Beau omdat zij steeds van het ene onderdeel naar het andere moest rennen, bij elke poging af- en aanmelden en ook steeds van schoenen moest wisselen (ivm spikes). Tot 1,20m ging Luuk lekker mee met het hoogspringen, maar toen 'schoot het in zijn voet' en kon hij helaas niet meer verder springen. Heel jammer natuurlijk. Luuk, beterschap gewenst met je voet. Wij hopen dat je weer snel hersteld bent. Bij het verspringen ging het gelukkig een stuk beter. Ankie en Beau verbeterde beide hun PR's naar respectievelijk 3,73m en 4,35m en werden daarmee 5e en 1e van 18 deelneemsters. Ook bij het kogelstoten verbeterde Beau haar PR naar 9,90m waarmee zij nipt 2de werd van de 15 deelneemsters.

Intussen had zich een hele speciale 'toeschouwer' uit Boxtel zich onder het publiek begeven. Jans en Annamaria mochten namelijk onder aanmoediging van onze eigen toptrainer 'Henk van de Langenberg' de 60m horden lopen. Annamaria veroorzaakte in eerste instantie nog een valse start, want 'die starter wacht veel te lang en mijn geblesserde teen deed pijn' was haar uitleg van de oorzaak van de valse start. Jans kwam na 12,38 seconden over de meet en werd daarmee 6e van de 21 deelneemsters. Met 10,90s verbeterde Annamaria haar eigen clubrecord en behaalde hiermee een 3e plaats.

Evenals Beau had Jelle ook twee onderdelen die elkaar overlapten. Na 2 van de 4 pogingen bij het discuswerpen werd Jelle verwacht bij de 80m horden. Met de discus behaalde Jelle een afstand van 14,80m. Hoewel Jelle bij de horden liever niet wilden inlopen omdat hij bang was zijn knie na 3 horden te blesseren, bleek dit in de wedstrijd zelf gelukkig erg mee te vallen. Zijn knie 'hield het' over alle horden in een nieuw PR van 15,98s. Dit bleek de 4e beste tijd van 20 deelnemers. Mees had voor het eerst in wedstrijdverband de 80m horden gelopen in een hele mooie tijd van 16,26s en werd hiermee 7e van de 20.

Om 14:00u was het de beurt aan Fenna en Kelsey bij het speerwerpen. Zowel Fenna als Kelsey verbeterde hun PR's met respectievelijk 12,51m en 19,34m. Het PR van Fenna zoals dat nu op de website staat (20,24) is volgens Fenna niet juist, dit zou volgens haar 10,24m moeten zijn!!! Tegelijkertijd liepen Ankie en Beau samen de 1.000m, wat wel heel zwaar was onder de hete meizon van zaterdag. Desondanks liepen beide een nieuw Persoonlijk Record, Ankie werd 5e van de 14 in een tijd van 3:44:76, en Beau kwam als 3de over de finish in een tijd van 3:36:10.

Bij het hoogspringen kwam Fenna in actie. Tot een hoogte van 1,25m liep alles voorspoedig, maar de 1,30m zat er vandaag net niet in. Thijs stond vandaag alleen bij het verspringen onder aanmoediging van zijn beste fan, zijn moeder Anja. Thijs sprong mooie geldige sprongen en kwam tot 4,05m, waarmee hij een 7e plaats van de 18 veroverde.

Eigenlijk zouden Wouter en Luuk de 1.000m samen lopen, maar vanwege de blessure van Luuk kon hij niet meedoen. Mees zou graag willen invallen voor Luuk. Dit werd wel toegestaan door de organisatie, maar dan moest Mees wel de 80m sprint laten vallen omdat één atleet aan maximaal 3 onderdelen mag deelnemen, en hij had er toen al aan twee deelgenomen. Wouter en Mees liepen vervolgens in dezelfde serie onder nog steeds zware weersomstandigheden. Na 400m kreeg Wouter weinig lucht en moest halverwege de wedstrijd helaas opgeven. Mees kon gelukkig goed doorgaan en liep de 1.000m voor het eerst in wedstrijdverband in een tijd van 3:57:09.

Bij het kogelstoten kwam Jelle in actie. Hij eiste voor Marvel een 2e plaats op van de 18 deelnemers met een mooie stoot van 8,63m met de 3kg zware kogel.

Het was vandaag "Jans' weer"!!! Ik weet ook niet precies wat dit betekent, maar begreep hieruit dat het goed weer was voor Jans om mooie prestaties neer te zetten. Zij hield woord, want bij haar favoriete onderdeel, de 60m sprint, had zij slechts 8,75 seconden nodig om deze 60m af te leggen. Hiermee werd zij nipt 3e van de 23. Annamaria had voor deze afstand een paar tienden van een seconde meer nodig, namelijk 9,18s. Hiermee werd zij 5e.

Wouter was intussen weer helemaal bekomen van zijn 1.000m ervaring. Hij stond weer vol goede moed bij het speerwerpen. Met 20,70m werd hij 7e van de 17 deelnemers. Als allerlaatste vandaag kwam Thijs nog in actie bij de 80m sprint. Hij werd uiteindelijk 11e van de 26 deelnemers in een tijd van 12,28s en bleef daarmee 8 honderdste van een seconde verwijderd van zijn PR.

Met deze resultaten zijn de jongens D deze ronde 7e van de 12 geworden met een puntentotaal van 3.642.

De meisjes D hebben ten opzichte van de eerste competitieronde in april het puntentotaal verhoogd van 4.789 naar het zeer hoge aantal van 5.347 punten nu. Onze meiden zijn hiermee afgetekend 1e geworden van 12 teams. En jawel, op grote afstand gevolgd door Prins Hendrik die nu 2e werd met 4.996 punten.

Wat een klasse! Geweldig gedaan allemaal. Van harte Proficiat!!!

Vanuit Marvel hebben Anja Kouwenberg en Walter van der Steen de jury van Generaal Michaëlis geassisteerd. Hartelijk dank voor jullie bijdrage.

Op zaterdag 23 juni gaan we naar AV Oss 78 te Oss voor de derde en laatste competitieronde van dit jaar.

Hans Vorstenbosch Coach

Bron : AV Marvel
Auteur: Hans Vostenbosch


26-05-2012
 
 
AV Marvel
 
 
  

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)