Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Prinsengalerij voor zilveren jubileum Gilde der Prinsen
 

 

Prinsengalerij voor zilveren jubileum Gilde der Prinsen

Traditiegetrouw komen de oud-Prinsen van Ploegersland – verenigd in het Gilde der Prinsen – op de 3e zaterdag van september bij elkaar voor een feestdag. Dit jaar was een speciale editie, omdat het 25 jaar geleden is dat het Gilde der Prinsen opgericht is. Ter gelegenheid van dit zilveren jubileum werd door de Prinsenvereniging De Ploegers een Prinsengalerij aangeboden.

De Prinsengalerij bestaat uit 10 lijsten met foto’s van alle 46 Prinsen die Liempde tot nu gehad heeft. Elk jaar zal de galerij aangevuld worden met de nieuwe Prins Carnaval. De galerij krijgt een plaatsje in Ploegersresidentie De Punder.

Gilde der Prinsen
In oktober 1987, bij het afscheid van Prins Broer d’n Urste (Wout van der Heijden) deed Piet van Berkel als voorzitter van de Prinsenvereniging en zelf oud-prins, het verzoek aan de oud-prinsen om een vorm te vinden om zich te verenigen. Wout van der Heijden, Jan Verhoeven, Wim van Doorn en Jack van Vlokhoven hebben deze handschoen opgepakt en riepen op 3 februari 1988 alle oud-prinsen bij elkaar. Op 17 mei 1988 werden de statuten goedgekeurd en werd besloten de 3e zaterdag van september uit te roepen tot Gilde-der-Prinsendag ofwel Prinsjesdag. Een nieuwe loot aan de stam van Ploegersland was hiermee geboren. En deze nieuwe loot is na 25 jaar uitgegroeid tot een mooie, bonte club van oud-Prinsen, die een nauwe relatie onderhoudt met de Prinsenvereniging De Ploegers. Veel oud-Prinsen vervullen ook nu nog een rol binnen de Prinsenvereniging.

Openbare installatie & tips
Op vrijdag 25 oktober is de installatie van de nieuwe Prins Carnaval van Ploegersland. Dit is een openbare bijeenkomst en iedereen is dus van harte welkom. De installatie wordt gevolgd door een gezellige feestavond in Ploegersresidentie De Punder. Op dit moment zijn er al tientallen namen binnen gekomen n.a.v. de tips over de nieuwe Prins van Ploegersland. Voor het eerst dit jaar zullen alle ingezonden namen bekend gemaakt worden, en wel twee weken voor de openbare installatie van de Prins.

Auteur Désiré van Laarhoven
Meer carnaval nieuws >>>>


25-10-2013
 
 
 
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)