Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouting Boxtel start nieuwe groep speciaal voor kinderen met een beperking

Scouting Boxtel heeft al decennia een groep voor kinderen die meer zorg en aandacht nodig hebben dan de reguliere leden: de blauwe reigers. Deze groep is uitgegroeid tot een hechte club jongvolwassenen vanaf circa 15 jaar. In september start de vereniging een tweede groep speciaal voor kinderen van 8 tot circa 15 jaar: de blauwe ijsvogels. De nieuwe groep gaat elke zaterdagmiddag allerlei gezellige en uitdagende activiteiten doen, afgestemd op het niveau van de leden.

Typische scoutingactiviteiten
Op 15 en 22 juni kunnen geïnteresseerde leden van 13.00 tot 15.00 kennis komen maken met de leiding en de nieuwe groep. Op 15 juni zijn ouders/verzorgers van harte welkom om ook mee te doen met de activiteiten. De groep organiseert dan een tweetal typische scoutingactiviteiten. Het worden lekker actieve middagen waarbij de geïnteresseerde leden gezellig naar buiten gaan. Gelieve bij interesse of vragen een berichtje te sturen naar IJsvogels@scoutingboxtel.nl

Leiding
Om dit mogelijk te maken zoekt de groep nog dringend enkele enthousiaste vrijwilligers die wekelijks willen helpen met het organiseren van activiteiten. Heb je affiniteit met de doelgroep? Je bent van harte welkom om tijdens een van deze twee kijkdagen langs te komen om kennis te maken. Geen ervaring? Geen probleem. Het ervaren en betrokken team zorgt voor de juiste leermogelijkheden. Twijfel je? Neem dan vooral contact op. In ruil voor je tijd en energie krijg je heel veel voldoening en plezier.

Scouting is echt voor iedereen
Scouting probeert zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te zijn. Deze ontwikkeling vergroot de inclusiviteit van de vereniging. Leden die moeite hebben om mee te komen bij de reguliere groepen hoeven zo niet te stoppen bij scouting, maar vinden de rust en structuur die ze nodig hebben bij de blauwe vogels. Zo biedt Scouting voor iedereen een sociale en actieve hobby, ook bij diegenen voor wie dat wat lastiger is.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel en omgeving. Scouting Boxtel biedt uitdagende programma's voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen activiteit hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Erik Weug
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


27-05-2024
 
 
Scouting Boxtel
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)