Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouts van Scouting Boxtel Nederland
 

 

Scouts van Scouting Boxtel horen bij de vijftig beste groepen van Nederland

Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij ruim honderd groepjes van ongeveer zes scouts met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Scouting Boxtel waren hier ook met een groepje bij aanwezig, waarbij ze ondanks fanatieke concurrentie een mooie 46e plek wisten te behalen.

Voorrondes
Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om deel te nemen. Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar gaan tijdens deze regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met alle groepen uit hun Scoutingregio. Alleen de beste mogen door naar de LSW in Baarn. Zij vertegenwoordigen hun Scoutinggroep én regio. De scouts van Scouting Boxtel werden tijdens de regionale Scoutingwedstrijden tweede en plaatsten zich daarmee voor de LSW.

Samenwerking
Tijdens de LSW worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen, navigeren en knopen. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. Een uitdagend Scoutingprogramma is tenslotte enorm breed! Samenwerking is erg belangrijk tijdens het weekend. De scouts stellen zich sociaal op, verleggen hun grenzen en pakken gezamenlijk verschillende uitdagingen aan. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Super gezellig
Een flinke hoeveelheid regen op zaterdag mocht de pret niet drukken. Lisa (14 jaar): ‘het regende ’s avonds keihard. Daarom moesten we in de tent schuilen. Maar dat was niet zo erg, want we hadden een zak chips meegesmokkeld, dus die hebben we samen opgegeten terwijl we kletsten over alles wat we die dag mee hadden gemaakt’. De scouts zijn tevreden met het resultaat. Pien (13 jaar): ‘Vooral de tochttechnieken waren erg lastig, maar de tent opbouwen en het knopen gingen wel erg goed. Al met al was het een super gezellig weekend en hebben we veel nieuwe vrienden gemaakt, en dat is eigenlijk wel het belangrijkste’. En zo is het maar net!

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


06-06-2022
 
 
Scouts van Scouting Boxtel horen bij de vijftig beste groepen van Nederland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)