Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouts op avontuur tijdens de zomerkampen
 

 

Scouts op avontuur tijdens de zomerkampen

Tijdens de eerste week van de zomervakantie zijn veel scouts van Scouting Boxtel op zomerkamp geweest, het hoogtepunt van het jaar. Tijdens de kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Ruim 40 vrijwilligers hebben zich ingezet om zo’n 130 kinderen en jongeren een onvergetelijk zomerkamp te bezorgen. De jongere groepen blijven vaak redelijk in de buurt en overnachten in blokhutten, de oudere groepen gaan wat verder weg, bijvoorbeeld naar Duitsland of Luxemburg, en slapen in tenten.

Voor kinderen en jongeren is het kamp het hoogtepunt van het jaar. Samen met leeftijdsgenoten een paar nachten of een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken. Tijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen overwinnen en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Het is vaak een boost voor hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling.

Thema
Veel zomerkampen stonden in het teken van een speciaal thema. In Valkenswaard hebben de dwergen, meiden van 7 tot en met 11 jaar oud, Alice (uit Wonderland) geholpen om de mysterieuze problemen op te lossen, welke veroorzaakt werden door een monster. De welpen, jongens van 7 tot en met 11 jaar oud, zijn in Maarheeze op kamp geweest op de Avengers Campus. Daar zijn ze opgeleid tot echte Avengers zoals Iron Man, Captain America, Thor, Hawkeye en meer. Ook het kamp in Baarn van de gidsen en verkenners, jongens en meiden van 11 tot en met 15 jaar oud, stond in het teken van superhelden. Zij waren opgeroepen om te helpen met het terugvinden van de krachten van de superhelden. Tijdens het klimmen werd Spiderman van zijn hoogtevrees afgeholpen en Aquaman was na het zwemmen niet meer bang voor water. De trollen, meiden van 7 tot en met 11 jaar oud, hebben tijdens hun Robin Hood kamp in Heeze koning Bertinus Bullebak van de troon gestoten.

Avontuur
Tijdens de kampen vonden verschillende uitdagende activiteiten plaats. De verkenners, jongens van 11 tot en met 15 jaar oud, liepen tijdens hun kamp in Bad M√ľnstereifel (Duitsland) een lange tocht met al hun bagage op de rug. Daarnaast hebben ze ook nog quad gereden. De sherpa’s, meiden van 15 tot en met 18 jaar oud, hebben in Wiltz (Luxemburg) een stuk van 30 kilometer gemountainbiked door de bergen. ‘s Avonds bij het kampvuur werden vriendschappen gesloten met explorers van andere groepen.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is d√© Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


01-08-2022
 
 
Scouts op avontuur tijdens de zomerkampen
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)