Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel zoekt enthousiaste bestuursleden
 

 

Scouting Boxtel zoekt enthousiaste bestuursleden

Boxtel heeft een rijk verenigingsleven en een van de grotere verenigingen binnen de gemeente is Scouting Boxtel. Elke week organiseren ongeveer 130 vrijwilligers activiteiten voor de driehonderd jeugdleden die bij de vereniging aangesloten zijn. Dat is elke keer iets anders: vlotten bouwen, boomklimmen, kamperen, knutselen, sporten, spelletjes spelen of vuur maken. Elke opkomst is uniek, maar bij alle activiteiten worden de kinderen uitgedaagd om spelenderwijs hun eigen grenzen te verleggen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Het bestuur van de vereniging zorgt ervoor dat dit alles in goede banen geleid wordt en dat al die vrijwilligers ondersteund worden in hun werk. Het bestuur zorgt er daarnaast ook voor dat de financi├źn op orde zijn, er vergaderingen georganiseerd worden en allerlei urgente zaken opgepakt worden. Ook draagt het bij aan de veilige plek die Scouting Boxtel voor iedereen is, bijvoorbeeld door iedereen een Verklaring Omtrent Gedrag te laten aanvragen of actuele thema’s onder de aandacht te brengen.

De komende tijd komen er enkele bestuursfuncties vrij. Voorzitter Mario de Keijzer, secretaris Janneke Greunsven en bestuurslid Olga Kea hebben zich jarenlang met veel plezier en passie ingezet voor de vereniging. Binnen afzienbare tijd zullen zij het stokje overdragen aan hun opvolgers. De rol van secretaris komt in november 2022 vacant. Per maart 2023 zoeken we een nieuwe voorzitter en vanaf november 2023 is er ruimte voor een algemeen bestuurslid. Een herverdeling van de rollen of taken binnen het bestuur is bespreekbaar.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je de mogelijkheid krijgen om in Boxtel betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je hier bovendien een paar uur per maand voor beschikbaar? Dan is Scouting Boxtel hard naar jou op zoek.

Karlijn van Abeelen is al jaren actief als vrijwilliger en stopte onlangs als leiding bij de Bevers. Nu is ze algemeen bestuurslid. Ze vertelt: ‘We komen als bestuur een aantal keer per jaar samen om een avond te vergaderen. Vaak worden dan de lopende zaken en aankomende activiteiten besproken. Zo zijn we op moment bezig met een plan om Scouting Boxtel toekomstbestendig(er) te maken. Vaak werken we de taken dan individueel of samen met andere vrijwilligers verder uit. Dat kost in principe maar een aantal uur per maand, maar naast de bestuurstaken zijn de meeste leden ook actief betrokken bij de groep. Zo komen we af en toe kijken bij opkomsten en zijn we aanwezig bij groepsactiviteiten. Sommigen van ons doen bijvoorbeeld steevast mee aan de iScout, een super spannende avond die een beetje lijkt op de Boxtelse Quiz, maar dan doen er vele honderden internationale scoutingteams mee. Ook zijn we meestal bij de JOTARI, een groot groepsweekend wat in het teken van communicatie staat. Dit is allemaal natuurlijk niet verplicht, maar wel erg gezellig. De vrijwilligers vormen een gezellige club en hebben echt hart voor de groep’.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Janneke via secretaris@scoutingboxtel.nl. Zij kan alles over het bestuur en de vereniging vertellen!

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


09-08-2022
 
 
Scouting Boxtel zoekt enthousiaste bestuursleden
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)