Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel met kabelbaan op Bazaar
 

 

Scouting Boxtel met kabelbaan op Bazaar

Zondag 10 juli vond het multiculturele festival Bazaar Boxtel plaats in Park Molenwijk. Ook Scouting Boxtel was aanwezig bij dit evenement en verzorgde een uitdagende activiteit.

Speciaal voor alle kinderen bouwden vrijwilligers van Scouting Boxtel een spectaculaire kabelbaan van ongeveer 6 meter hoog en wel 50 meter lang. Met behulp van een touwladder klommen de kinderen op een plateau, waarna ze met de kabelbaan over het water naast de heksenberg naar beneden gleden. Af en toe vloog er onderweg een teenslipper uit, maar gelukkig vielen deze nooit in het water.

Al vóórdat de Bazaar open ging stonden kinderen te popelen om van de kabelbaan af te gaan. Vanaf dat moment tot aan de sluiting om 19:00 uur bleef het druk, wat zorgde voor lange rijen van wel 20 tot 30 kinderen. Sommigen stonden zelfs anderhalf uur in de rij voor een ritje van de kabelbaan. In totaal zijn er bijna driehonderd kinderen van de kabelbaan gegaan die stuk voor stuk laaiend enthousiast terugkwamen.

Naast de kabelbaan verzorgde Scouting Boxtel ook een kampvuur. Het was er lekker druk en gezellig met veel kinderen (en ouders) die even kwamen kletsen of een marshmallow kwamen roosteren boven het vuur.

Jeugdleden leren bij Scouting zelf zekeren en op latere leeftijd leren ze zelf kabelbanen en andere activiteiten op hoogte bouwen. Kinderen die dit soort activiteiten leuk vinden kunnen zich aanmelden bij Scouting Boxtel door een mailtje te sturen naar gratiskijken@scoutingboxtel.nl. Bij Scouting Boxtel mag je altijd drie keer gratis en vrijblijvend komen kijken om te zien of Scouting echt iets voor je is. Naast dit soort activiteiten leer je bij scouting ook samenwerken, voor jezelf zorgen, etc.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


10-07-2022
 
 
Scouting Boxtel met kabelbaan op Bazaar
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)