Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouts gaan weer naar buiten

Na enkele weken online-opkomsten staan veel Boxtelse scouts te juichen nu ze weer bijeen mogen komen. Ondanks de kou en de grote hoeveelheden gevallen sneeuw, gaan de scouts toch naar buiten.
In de regelgeving en de routekaart van de Rijksoverheid is er een ondersheid in Onderwijs en in sport en jeugdactiviteiten. In verband met onbekendheid met de Britse variant had de overheid enkele weken geleden alleen een uitzondering gemaakt voor sport om door te gaan, mits buiten. Scoutinggroepen schakelden direct over naar online opkomsten. Nu er meer duidelijk is over deze variant en het overdrachtsrisico voor kinderen beperkt blijkt, heeft de overheid besloten dat ook Scouting weer gewoon bijeen mag komen.

Actieve en sociale activiteiten zijn enorm belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Naast het zo snel mogelijk opstarten van het basisonderwijs is het bieden van sport en jeugdactiviteiten om die reden een speerpunt voor de overheid. Dit kan ook veilig en met andere maatregelen dan op de scholen. Sport- en jeugdactiviteiten zoals Scouting vinden buiten plaats en zijn van kortere duur in vergelijking met een schooldag. De verspreidingsrisico’s zijn daarmee anders. Met het volgen van de maatregelen van de Rijksoverheid en de adviezen van Scouting Nederland, kunnen de activiteiten op een verantwoorde manier plaats vinden.
De scouts zijn razend enthousiast dat ze weer bijeen kunnen komen. Dit hebben zij de afgelopen weken enorm gemist. Ook ouders reageerden positief. Ondanks de kou, gingen vele scouts de afgelopen week weer volop naar buiten voor bosspelen, pionieren (objecten knopen met houten palen en touw), een lekker kampvuur, of spelen in de sneeuw.

Voorjaarsspeurtocht Scouting Boxtel
Scouting Boxtel organiseert een leuke voorjaarsspeurtocht voor jong en oud. Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen. De speurtocht is nog beschikbaar t/m 28 februari en is te vinden via de website https://www.scoutingboxtel.nl/voorjaarsspeurtocht/. Aan de speurtocht zijn geen kosten verbonden.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


15-01-2021
 
 
Scouts gaan weer naar buiten
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)