Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel gaat op zomerkamp!
 

 

Scouting Boxtel gaat op zomerkamp!

Ook deze zomer kunnen de leden van Scouting Boxtel avonturen beleven en hun grenzen verleggen tijdens één van de zomerkampen die georganiseerd worden. Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en de kampen van Scouting Boxtel maken hier ook deel van uit.

De zomerkampen vinden plaats gedurende de zomervakantie. Voor veel scouts is dit al in de eerste week, van 24 tot en met 31 juli. Voor een aantal leeftijdsgroepen van Scouting Boxtel vinden de kampen pas aan het einde van de zomervakantie plaats. Iedereen heeft er enorm veel zin in, want tijdens het kamp kunnen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk brengen. Zo krijgen scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De kampen worden georganiseerd door honderden enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf.
In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken in een zelfgebouwde keuken, en vinden met verschillende navigatie-technieken hun weg tijdens de tocht. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals klimmen of mountainbiken. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

De verschillende leeftijdsgroepen van Scouting Boxtel gaan naar verschillende locaties in Nederland, waaronder Drunen, Mook, Zeewolde en Best. Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. ’s Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

Natuurlijk moet er net als vorig jaar rekening worden gehouden met de huidige corona-maatregelen, waarvoor Scouting Nederland samen met diverse zomerkamporganisaties een gezamenlijk protocol heeft opgesteld. Het belang van de kinderen en jongeren staat in het protocol voorop. De afgelopen maanden waren door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens. De komende zomer is het daarom belangrijker dan ooit om – even los van het gezin – met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven. Natuurlijk betekent op kamp gaan volgens een protocol dat er beperkingen zijn. Alle zomerkampen worden georganiseerd in kampbubbels. Binnen een kampbubbel kunnen alle jeugdleden samen spelen, sporten, eten en slapen, waarbij het contact met de buitenwereld minimaal is. Slaapruimtes moeten goed geventileerd worden en er zijn speciale regels voor gebruik van het sanitair. Met deze regels ziet Scouting Boxtel kansen om toch een geweldige zomer voor haar jeugdleden neer te zetten.

Het protocol is samengesteld door organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, Jeugdwerk Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON, Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en Bvjong. Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd.

 

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


20-07-2021
 
 
Scouting Boxtel gaat op zomerkamp!
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)