Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel behaalt indrukwekkende vijfde plaats
 

 

Scouting Boxtel behaalt indrukwekkende vijfde plaats

Vanwege de reisbeperkingen is een ├ęchte wereldreis niet mogelijk, maar daar laten 12.000 scouts zich niet door tegenhouden. Afgelopen zaterdag gingen zij digitaal op wereldreis tijdens het spel iScout. Ruim 600 scoutinggroepen uit 25 landen deden mee aan het in Nederland ontwikkelde spel. Ook Scouting Boxtel speelde mee en behaalde de vijfde plaats.

iScout bestaat uit twee delen: scouts voeren verrassende en creatieve Doe-opdrachten uit zoals het bakken van vierkante donuts of het verzamelen van studieboeken waarvan de kaft overeenkomsten heeft met de outfit van een bekende zangeres. Van deze opdrachten maken de teams foto’s of filmpjes. Voor elke goed uitgevoerde opdracht krijgen de teams punten waarmee ze Reisvragen kunnen kopen om online te beantwoorden. Het antwoord op deze Reisvragen is steeds een plek ergens op de wereld. Bijvoorbeeld: waar staat het hoogste van hout gemaakte gebouw? Het team dat de meeste Reisvragen weet te beantwoorden en daarmee dus de meeste plaatsen op de wereld bezoekt, wint het spel.

Op reis vanuit de woonkamer
Scouting Boxtel speelde met ruim 40 scouts mee. Dit jaar niet vanaf de blokhut, maar iedereen vanuit zijn of haar eigen woonkamer. De organisatie van het spel heeft eerder deze week een inpaklijst gepubliceerd met spullen die de scouts klaar moeten hebben liggen om de Doe-opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Waaronder bijvoorbeeld 8 houten palen van 3 meter. Scoutsleider Margot: “Leuk dat we in deze tijd nog een groepsactiviteit hebben kunnen doen. Ik ben trots op onze prestatie!”

Recordaantal deelnemers
Het spel wordt georganiseerd door een aantal vrienden. Ze organiseren het spel al voor de twaalfde keer en ondanks Corona zijn er dit jaar meer deelnemers dan ooit. Er doen ongeveer 12.000 scouts mee uit onder andere Bolivia, Japan en veel Europese landen. Organisator Niels Mulder: “het is heel bijzonder dat de zo veel scouts op deze manier toch bij elkaar kunnen krijgen. De Europeanen spelen het spel op zaterdagavond van 19:00 tot 23:00 uur. Dat betekent dat de Japanners om 3 uur ‘s nachts beginnen”

.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


08-03-2021
 
 
Scouting Boxtel behaalt indrukwekkende vijfde plaats
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)