Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel winterhike
 

 

Verkenners Scouting Boxtel op driedaagse winterhike

Bij Scouting worden veel uitdagende programma’s georganiseerd, afgestemd op de leeftijdsgroep. Tijdens de kerstvakantie zijn 22 scouts van Scouting Boxtel op een driedaagse hike geweest in de omgeving van Soest.

De winterhike is inmiddels een traditie te noemen voor de groep jongens van 11 tot en met 15 jaar. Dit jaar begon de tocht op de grens van Hilversum en Baarn. Er werd in twee groepen gelopen, gebaseerd op leeftijd. Via een mooie tocht door de bossen kwamen de scouts uit bij Paleis Soestdijk, waar even gepauzeerd werd. De tocht werd vervolgd langs weilanden rondom Soest en eindigde bij het clubgebouw aan de Soesterduinen. Daar stond voor de jongens een goed bord stamppot klaar.
Op dag 2 werd de tocht vervolgd naar vliegbasis Soesterberg. Deze vliegbasis is niet meer in gebruik, waardoor het mogelijk was om op de start- en landingsbaan te lopen. De tocht werd vervolgd via de Pyramide van Austerlitz naar de blokhut van Scouting Driebergen. Door de aanwezigheid van een militair oefenterrein, moesten de scouts helaas een flink stuk omlopen.
De laatste dag ging de route naar Leersum. Tijdens de wandeling, passeerden de scouts een uitkijktoren vanwaar zij de gehele omgeving konden bekijken. Gedurende de drie dagen hebben de jongsten van de groep zo’n 58 kilometer gelopen, de oudsten liepen ongeveer 66 kilometer in totaal.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


06-01-2020
 
 
Verkenners Scouting Boxtel op driedaagse winterhike
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)