Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouts gaan voor de eerste keer op zomerkamp
 

 

Scouts gaan voor de eerste keer op zomerkamp

Veel scouts van Scouting Boxtel konden deze zomer genieten van hun jaarlijkse zomerkamp. Zo ook de Scouts Vrijdag, een nieuwe speltak van de vereniging. Het zou hun allereerste zomerkamp worden. Vanwege de coronamaatregelen werd het kamp anders dan verwacht.

De scouts (jongens en meiden van 11 tot 15 jaar oud) vertrokken voor een weekje kamperen richting Hellendoorn. Voor deze jonge groep was alles voor de eerste keer. Sommigen vonden het nog een beetje spannend, maar alle scouts waren enthousiast en verheugden zich op deze week. De kamplocatie was midden in het bos, met op ongeveer tweehonderd meter lopen een sanitair gebouw, meer faciliteiten waren er niet. Het was heerlijk eenvoudig.

Vanwege corona moesten verschillende plannen veranderd worden. Een tweedaagse hike met overnachting werd een dagtocht, een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn werd vervangen door een stoere mountainbike route door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Het zwembad werd ook niet gemist, want het kampeerterrein lag vlakbij de rivier de Regge, waar de scouts een heerlijke duik konden nemen. Ook was er veel ruimte voor eigen keuzes. Op de vrije momenten kon er gewerkt worden aan het behalen van een van de vaardigheidsinsignes, waaronder navigeren op kaart, knopen en klimmen. Na afloop van het kamp werden er maar liefst twaalf insignes uitgereikt. Tijdens het kamp werd er ook een primitieve dag gehouden. Hierbij maakten de scouts een onderkomen van touw en landbouwzeil, en werd er gekookt op houtvuur.

Het zomerkamp stond in het thema van The Phone. De scouts kregen per groepje een telefoon, waar regelmatig opdrachten op ontvangen werden. Voorbeelden van deze opdrachten zijn ‘zorg dat je zo snel mogelijk in uniform bij de vlaggenmast staat’ en ‘zoek de kaartjes die verstopt zijn bij het bankje even verderop’. Met het uitvoeren van opdrachten konden de scouts hints verdienen waarmee een kluis geopend kon worden. In de kluis was allerlei lekkers verstopt, en een heuse kamp-trofee, welke een mooi plekje in de ruimte krijgt.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


26-08-2020
 
 
Scouts gaan voor de eerste keer op zomerkamp
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)