Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel
 

 

Scouting Boxtel viert 100 jarig bestaan welpen in Nederland

Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep binnen Scouting van kinderen van 7 t/m 11 jaar, 100 jaar in Nederland. Heel het jaar worden allerlei activiteiten georganiseerd om dit te vieren. Ook de welpen van Scouting Boxtel vieren feest.

Jubileumjaar
In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land. In het hele land vieren de welpen dit jaar daarom feest. Er worden verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Om de vrijwillige leiding op weg te helpen om dit feest te vieren, hebben alle Scoutinggroepen een feestdoos ontvangen met daarin gadgets om het jaar extra feestelijk te maken.  Ook is er door Scouting Nederland een tijdelijk insigne “100 jaar welpen” ontworpen, wat alleen in 2020 te behalen is. Om dit insigne te behalen, moeten de welpen verschillende opdrachten uitvoeren en deelnemen aan activiteiten zoals de Junglebook of Records en de Junglesafari.

Activiteiten
Het Junglebook of Records bevat verschillende uitdagingen die welpengroepen kunnen aangaan om zo de records te verbreken. Elke maand komen verschillende leuke, gekke en spannende uitdagingen online. De welpen van Scouting Boxtel gingen onder andere de uitdaging ‘In de knoop!’ aan, waarbij er binnen 1 minuut zoveel mogelijk achtknopen in één stuk touw gelegd moesten worden. Ook werden er binnen 1 minuut zoveel mogelijk vriendschapsknopen gelegd in de groepsdassen van de welpen. Op Facebook werd er door de Scoutinggroep ook een poging gedaan tot het verzamelen van zoveel mogelijk felicitaties uit verschillende landen. Naast het Junglebook of Records, heeft Scouting Nederland ook een Junglesafari geörganiseerd voor alle welpengroepen in Nederland. Voor alle vrijwillige leiding stond een speciaal programma klaar waar ze gebruik van konden maken. Eén van de welpengroepen van Scouting Boxtel koos voor de optie in het bos, waarbij de welpen op zoek gingen naar een nieuwe slaapplek voor brulkikker Dahinda. Stijn en Robin (10) vertellen dat ze kaartjes moesten zoeken in het bos om zo te achterhalen waar de nieuwe slaapplek voor Dahinda zou zijn. Na het zoeken en het uitvoeren van enkele opdrachten, werd de plek uiteindelijk gevonden. “Het is een super plek voor Dahinda!” zegt Jens (9). De gevonden uitkomst werd in de vorm van een leuk filmpje naar Scouting Nederland verzonden.

Welpen
De welpen zijn de grootste leeftijdsgroep van Scouting. In totaal zijn er bijna 30.000 welpen in Nederland, die elke week uitdagende activiteiten beleven tijdens de bijeenkomsten van Scouting. De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van het Jungleboek. Speciaal voor het feestjaar is Dahinda de brulkikker als nieuw junglefiguur toegevoegd aan het verhaal.  Samen met spelfiguren Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Laat jij je uitdagen?
Scouting Boxtel heeft nog plek voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar! Wil jij een keer komen kijken hoe het er aan toe gaat? Mail dan voor meer informatie naar gratiskijken@scoutingboxtel.nl. Je mag drie keer gratis komen kijken voordat je beslist of je lid wil worden.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


23-11-2020
 
 
Scouting Boxtel viert 100 jarig bestaan welpen in Nederland
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)