Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel’s scout-angels bestaan 25 jaar
 

 

Scouting Boxtel’s scout-angels bestaan 25 jaar

Scouting Boxtel heeft een groep speciaal voor leden met een verstandelijke beperking, de scout-angels. Dit jaar vieren zij het 25 jarig jubileum.

Op zaterdag 5 november 1995 kwamen de scout-angels voor de eerste keer bij elkaar in de toen pas geopende blokhut aan de Molenwijkseweg. De ideeën voor het oprichten van de groep ontstonden bij Ine van den Biggelaar al enkele jaren eerder, echter was er in de toenmalige blokhut niet voldoende ruimte voor een extra groep. Samen met een andere leidster van de vereniging werkte Ine het plan verder uit, waarna de groep in november 1995 dan eindelijk opgestart zou worden in de nieuwe blokhut. De groep had bij de start 6 leden en dit ledenaantal groeide gestaag. Momenteel bestaat de groep uit 13 scouts en 5 leiding, waarvan 3 scouts en 2 leiding van het eerste uur. Er melden zich nog altijd nieuwe leden aan, waarvoor de groep nog voldoende ruimte heeft.

Dit jaar vieren de scout-angels dat de groep 25 jaar bestaat. De bedoeling was om groots uit te pakken met een lang weekend op een kampeerboerderij vlak bij Boxtel, maar helaas kan dat onder de huidige omstandigheden niet doorgaan. “Maar van uitstel komt geen afstel”, aldus Ine. Hopelijk kan de groep het jubileum later alsnog groots vieren. Om nu toch aandacht te besteden aan het jubileum, ontvingen alle leden op vrijdag 6 november een gepersonaliseerde scout-angels mok met daarin allerlei lekkers. Op zaterdag 7 november had de groep een online bijeenkomst, waarbij het 25-jarig bestaan natuurlijk ook nog even onder de aandacht kwam.

Lid worden? De groep heeft nog genoeg plek voor nieuwe leden. Je mag 3 keer gratis komen kijken bij Scouting Boxtel. Stuur daarvoor een mailtje naar gratiskijken@scoutingboxtel.nl. De scout-angels zijn scouts vanaf 8 jaar die bij de reguliere Scoutinggroepen helaas buiten de boot vallen. Het betreft onder andere kinderen met een leerachterstand, dyslexie, dyscalculie en/of autisme spectrum stoornis, die meestal naar het speciaal onderwijs gaan.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


09-11-2020
 
 
Scouting Boxtel’s scout-angels bestaan 25 jaar
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)