Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel op weg naar duurzame toekomst
 

 

Scouting Boxtel op weg naar duurzame toekomst

Op woensdag 18 maart werden er op het gebouw van Scouting Boxtel 24 zonnepanelen geplaatst. Hiermee zet Scouting Boxtel een mooie stap richting een duurzame toekomst.

Sinds 2008 lagen er al 12 zonnepanelen op het dak van blokhut De Wickiup, het gebouw waar Scouting Boxtel haar wekelijkse opkomsten verzorgd. Met de toevoeging van 24 extra zonnepanelen, komt het totaal nu op 36 zonnepanelen, waarmee Scouting Boxtel over het jaar heen in staat is om zelf in haar gehele elektriciteitsvraag te voorzien.

De plaatsing van de zonnepanelen werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Boxtel. In het kader van ondersteuning bij energiebesparende maatregelen bij sportclubs, ontving de stichting een mooie bijdrage van de gemeente. Eerder al nam Scouting Boxtel allerlei maatregelen om verder te verduurzamen. Zo werd in 2019 ook al alle enkele beglazing verbangen voor HR++ glas, werd er radiatorfolie aangebracht, en is alle TL verlichting vervangen voor energiezuinige LED-verlichting. Ook deze maatregelen werden ondersteund door een bijdrage van de gemeente, op basis van de subsidieregeling. Scouting Boxtel is de gemeente en de lokale politiek daar dan ook erg dankbaar voor.
Joost Greunsven, voorzitter van de stichting die het gebouw beheert: “In 2020 vieren we het 25 jarig jubileum van ons gebouw. Al deze duurzaamheidsmaatregelen zijn ons ‘cadeau’ aan de club, voor een mooie en groene toekomst van Scouting Boxtel.”

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


23-03-2020
 
 
Scouting Boxtel op weg naar duurzame toekomst
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)