Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Scouting Boxtel hervat reguliere opkomsten
 

 

Scouting Boxtel hervat reguliere opkomsten

Vanaf woensdag 6 mei mag Scouting Boxtel haar fysieke bijeenkomsten weer hervatten. Na twee maanden van online activiteiten, mogen de scouts nu eindelijk weer met elkaar naar buiten. Op basis van de adviezen van de overheid, Scouting Nederland, de veiligheidsregio en de Gemeente Boxtel, heeft Scouting Boxtel een plan opgesteld om haar activiteiten, met enkele noodzakelijke aanpassingen, weer op een veilige en verantwoorde manier te kunnen starten.

Ongeveer twee maanden lang was de vereniging genoodzaakt haar reguliere opkomsten te staken, in verband met de maatregelen om corona tegen te gaan. Gelukkig hebben veel vrijwilligers in deze tijd de handen uit de mouwen gestoken om online activiteiten voor hun jeugdleden aan te bieden. Na de persconferentie van de overheid op 28 april ontstond bij de scouts vanzelfsprekend de vraag of ook zij weer mochten beginnen met het Scoutingspel. Gelukkig kreeg de vereniging vanuit de Gemeente Boxtel groen licht, op basis van de adviezen van Scouting Nederland en de veiligheidsregio, en mochten de activiteiten weer opgestart worden.

Enkele aanpassingen waren noodzakelijk om op een veilige en verantwoorde manier te kunnen starten. Natuurlijk moet er anderhalve meter afstand gehouden worden tussen de leden die ouder zijn dan 11 jaar, en ook tot de leiding. Daarnaast zorgt de grootte van de vereniging ervoor dat gebruik van externe locaties een vereiste is om alle leden weer activiteiten aan te kunnen bieden. Alle activiteiten moeten immers buiten plaatsvinden en het eigen terrein is niet groot genoeg om meerdere speltakken tegelijkertijd toe te kunnen laten. Gelukkig heeft Scouting Boxtel toestemming gekregen om, naast het eigen terrein, gebruik te maken van het bos Sparrenrijk, de manege van paardrijvereniging Sint-Martinus, en het terrein van voetbalvereniging ODC.

De aanpassingen brengen wat uitdagingen met zich mee, maar Scouting Boxtel heeft een creatief programma bedacht om hier op een goede manier mee om te kunnen gaan. De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) maakten bosfakkels, de welpen (jongens van 7 tot 11 jaar) speelden levend tafelvoetbal en slagbal, en de trollen (meisjes van 7 tot 11 jaar) speelden levend kwartet met waterpistolen.

Daarnaast werd de opkomst door de scouts (jongens en meiden van 11 tot 15 jaar) goed benut voor de aanpak van de eikenprocessierups. Zij maakten namelijk nestkastjes voor de mezen om op het terrein van Scouting Boxtel op te hangen. Deze dieren eten eikenprocessierupsen op en voeden hun jongen met deze vervelende jeukrupsen. Op deze manier helpen de scouts met de natuurlijke bestrijding van de plaag en voorkomt Scouting Boxtel overlast rondom haar terrein.

Scouting Boxtel
Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

Auteur Maartje van Bussel
Meer Scouting Boxtel nieuws >>>>


 
13-05-2020
 
 
Scouting Boxtel hervat reguliere opkomsten
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)